Problem att skriva ut svart

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 3 månader sedan.
Skapare
kerstin lšfberg
Deltagare

Vad kan det vara för fel när min skrivare, en HP Photosmart Premium, inte längre kan  skriva ut svart. Skrivaren indikerar att det finns en svart färgpatron installerad. Alla andra färger fungerar. Jag har kört renhållningsprogram o dyl men utan resultat. Skrivaren är sex år gammal. Lönar det sig att reparera, eller måste jag köpa en ny skrivare. Jag har annars varit nöjd med den. Vilken skrivare är i så fall likvärdig med den jag har nu vad gäller användning och pris?

M v h Kerstin

Det första du borde testa (om du inte redan har gjort det) är att använda skrivarens inbyggda funktion för att skriva ut en testsida. Det görs lite olika från skrivare till skrivare, men det står i bruksanvisningen hur du bär dig åt. Om den sidan skrivs ut korrekt, inklusive det svarta, då kan det ha med inställningarna i datorn att göra. Om testsidan inte ser bra ut är det ett problem med skrivaren (eftersom datorn inte är inblandad i testutskriften), troligtvis är det den svarta färgpatronen eller det svarta skrivarhuvudet som är defekt. Det kan hjälpa att byta svart färgpatron, men med tanke på vad färgpatroner kostar vill man inte gärna chansa.

 

Det är svårt att rekommendera en ny skrivare eftersom det handlar väldigt mycket om vad du brukar använda skrivaren till, hur ofta du använder den, vilka funktioner du behöver och hur mycket du är beredd att investera i en ny skrivare. Jag kan rekommendera att du använer filtreringsfunktionerna på Prisjakt.nu (http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=389) för att grovgallra bland dina krav och önskemål, då har du kommit en bra bit på väg mot att hitta en skrivare som passar dig.

 

Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.