Scannern trasslar

Inte löst
Detta ämne innehåller 7 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 1 månad sedan.
Skapare
torsten augrell
Åskådare

 

Hej

Jag har en Epson 3725 som plötsligt har slutat scanna baksidan av dokument – trots att mitt scannerprogram (Adobe Acrobat X) är inställt på ”båda sidor”. Vet någon vad som hänt? Har det med windows 10 att göra.

Undrar Torsten Augrell

Det här kanske är en korkad motfråga, men har det fungerat tidigare? Jag har undersökt varenda specifikation jag har kunnat hitta om skrivaren och hittat att den kan skriva ut dubbelsidigt, men inte en stavelse om att den automatiskt ska kunna skanna dubbelsidiga dokument. Det enda jag har hittat om skanning är om hastigheten och där specificerar de enbart ”enkelsidig skanningshastighet”.


torsten augrell
Åskådare

    Hej Utskriften funkar bra enkel/dubbelsidig som man vill ha den,  men scanningen som alltid har scannat både fram- och baksidor på dokumenten om man begärt det scannar nu bara framsidorna trots att jag har ställt in att jag vill ha både fram- och baksidorna. Det började plötsligt härom dan. Jag installerade om drivrutinerna men det hjälpte inte.

    Med vänlig hälsning,

    Torsten

     

     

    Har du testa att starta om skrivaren, det vill säga dra ur strömsladden och vänta någon minut innan du ansluter strömmen igen? Det är lite som att starta om datorn när det trasslar.


    torsten augrell
    Åskådare

      Hej,

      Det hjälpte inte inget hände

      Torsten

      Har du testat något annat skannerprogram för att se om det är samma problem där, till exempel Epsons egna programvara Epson Scan?


      torsten augrell
      Åskådare

        Hej,

        Nej det har jag inte gjort

        Torsten

        Testa det för att ge en ledtråd om det är datorn eller skannern som trasslar. Du kan även testa med Windows inbyggda skannerfunktion (sök efter skanna och starta Windows Faxa och skanna).

        Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.