Skaffa mer plats på C-enheten Nr 4 Fråga oss

Löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 9 månader sedan.
Skapare
argosy4
Deltagare

Har försökt använda detta sätt för att utöka C ,med att ta plats från D.

Detta funkar med krymp volym men när man kommer till utöka volym är denna knapp ”gråad” dvs den funkar ej.

Vet ni vad detta är för fel. Jag kör Windows 10 och har försökt göra detta på 3 datorer med samma resultat dvs knappen utöka volym ej aktiv. Kan ni ge några råd är jag tacksam.

Jag brukar vara en stor förespråkare av att använda de program som finns inbyggda i Windows så mycket som möjligt, även när det handlar om att hantera partitioner. Dock är Windows inbyggda verktyg ganska primitivt, men det är också säkert. Det är viktigt att tänka på när man kastar sig över att ändra och pyssla med partitioner eftersom man verkligen inte vill att något ska gå fel.

När det handlar om partitioner finns det väldigt många olika faktorer som avgör om och vad som går att göra. Windows verktyg visar när det fungerar, annars blir det som för dig – alternativet är utgråat. Det finns mängder av anledningar till varför det blir så – partitionerna kan vara placerade på ”fel” platser på hårddisken, det kan vara fel typ av filsystem eller fel typ av protokoll på hårddisken, och så vidare.

Det finns andra verktyg som kan hantera partitioner på mer kraftfulla sätt än Microsofts, till exempel EaseUS Partition Master Free (https://www.easeus.com/download/epmf-download.html) om du vill ge dig i kast med att bearbeta en partition som Microsoft tycker att man inte ska tafsa på. Var dock medveten om att en felaktig manöver kan radera en hel partition med innehåll och allt, och var dessutom väldigt vaksam när/om du installerar EaseUS Partition Master Free eftersom det försöker få dig att även installera andra program.

Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.