Skanner hittas inte

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av PC-tidningen support PC-tidningen support 10 månader sedan.
Skapare
perxyz10
Deltagare

Jag har en Windows 10 dator. Till den använder jag en HP Photosmart 7510 via nätverket. Att skriva ut funkar precis som det gjorde under Windows 7. När jag skulle skanna en bild till datorn får jag ett meddelande, ”Kunde inte hitta HP 7510 series.” Detta visas när jag försöker skanna från datorn eller skrivaren. Om jag gör det senare visas det även ett meddelande på skrivarskärmen. ”Det finns ingen dator ansluten. Gå till hjälpen och dokumentationen för skrivaren och felsök anslutningen.” Jag har kört HPs Print och Scan doctor. Den hittar skrivaren och att inte alla program installerats. Det som saknas är Bing Bar för HP. Det finns inte för Windows 10 och jag vill ändå inte ha det.  Har ni några idéer om hur jag kan lösa detta?

Om du har de senaste drivrutinerna för Windows 10 (de finns här) och det ändå inte fungerar, då är det inte säkert att det har med drivrutinerna eller programmen att göra. Det kan vara något säkerhetsprogram och/eller brandvägg som blockerar den inkommande trafiken från skannern. Har du försökt att skanna via USB? Om det fungerar skulle det kunna tyda på att det är nätverket som ställer till det och inte datorn eller skrivaren.


perxyz10
Deltagare

    Tack för svar. Nu har jag testat lite till. Jag tror att jag har de drivrutiner du länkade till. Jag har laddat ner och installerat dem. Men när jag tittar på skannerns Egenskaper via Enhetshanteraren säger den att drivrutinen är från 2006-06-21, version 10.0.15063.0. Jag tog hem en skannerapp från ms-shoppen och den hittar skannern när jag använder usb, men inte annars. Hp:s program lämnar fortfarande samma meddelande.

    Testa att avinstallera alla HP-program och -drivrutiner, ifall de nya drivrutinerna inte lyckas skriva över eller ersätta de gamla. Du kanske kan behöva använda exempelvis IObit Uninstaller (finns i Fördelszonen) för att verkligen få bort dem. Allting tyder på att de nya drivrutinerna inte installeras eftersom det omöjligt kan finnas Windows 10-drivrutiner från 2006.

    Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet