Synology NAS 416play. Går ej ned i "sleeping mode".

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 3 månader sedan.
Skapare
sunwind26
Deltagare

Min Synology NAS 416play går ej ner i ”sleeping mode” när den ej används. Alla lamporna för diskarna lyser och indikerar därmed att diskarna är aktiva . Har en känsla av att man kan grotta ned sig ordentligt här. Just nu slår jag av den manuellt och det är ju knappast meningen. Tacksam för hjälp.

Nu har jag inte pusslat med just den modellen och inte den senaste versionen av Diskstation Manager (DSM), men tidigare var det så att sleeping mode fungerade annorlunda än i till exempel Windows. Med de Diskstation-modellerna som jag har pysslat med betyder sleeping mode att bara hårddiskarna gick ner i viloläge för att spara ström medan resten av enheten arbetade som vanligt precis som du beskriver. Det som jag tror att det handlar om är att NAS:en går ner i viloläge med hårddiskarna efter vad som brukar beskrivas som ”en tids inaktivitet” och det behöver inte betyda att du gör något. NAS:en kommer att arbeta utan din inblandning med att indexera innehållet, köra eventuella defragmenteringar et cetera helt utan din inblandning. Sedan kommer den att gå ner i viloläge en tid efter att den har arbetat klar, vilket kan vara ganska lång tid efter att du har arbetet klart.

Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.