Utskrift från Edge fungerar inte

Inte löst
Detta ämne innehåller 13 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 7 månader sedan.
Skapare
tomashag
Deltagare

När jag försöker skriva ut något via Edge så hittas skrivaren men jag får ett meddelande om att det inte går att ansluta till den. När jag försöker samma sak från Firefox så är det inga problem. Vad kan jag göra för att kunna skriva ut från Edge också?

Det kan möjligtvis bero på att Firefox använder en typ av utskriftsfunktioner medan Edge (och många andra program i Windows 10) använder en annan utskriftsfunktion. Jag misstänker att de två programfönstren för utskrifter ser olika ut när du skriver ut i Firefox jämfört med i Edge?

Det troliga är att Firefox och Edge helt enkelt anropar som ser likadana ut men är två olika, och där den i Firefox fungerar medan skrivaren i Edge inte finns. Om du undersöker de olika skrivarna i Edge, hittar du någon annan som heter likadant eller snarlikt som den som inte fungerar?


tomashag
Deltagare

    Skrivaren har samma namn i både Firefox och Edge. Jag kanske borde ha nämnt att skrivaren sitter på en annan dator och utskriften ska alltså ske via det lokala nätverket. Se bifogade bilder på vad som dyker upp på skärmen när jag trycker på print i respektive program.

    Bifoga filer:

    Kontrollera så att du har de senaste drivrutinerna installerade på din dator, så att det inte har laddats ner någon gammal version från datorn som agerar skrivarserver. Om du kör på en dator som har uppgraderat till Windows 10 från ett äldre Windows kan du även testa att radera skrivaren och installera den igen.


    tomashag
    Deltagare

      Men det verkar bara vara utskrift från Edge som krånglar, jag kan skriva från Openoffice utan problem.

       


      tomashag
      Deltagare

        Det verkar vara problematiskt med utskrift från webläsare. Jag försökte med Chrome och då skrev den visserligen ut till skrivaren men den skrev endast namnet på sidan, inte innehållet!

        Det brukar inte vara speciellt stora problem om man har skrivaren ansluten till sin egen dator eller om det är en nätverksskrivare. När skrivaren är utdelad på en annan dator kan det däremot bli fruktansvärt trassligt eftersom det inte ens är säkert att problemet är på din dator, det kan lika gärna vara datorn där skrivaren är utdelat som trasslar till det. Har du möjlighet att testa att ansluta skrivaren till din dator och testa den som lokal skrivare? Fungerar utskrifterna på datorn där skrivaren är ansluten nu (och kör den datorn också Windows 10)?


        tomashag
        Deltagare

          Nu har jag kopplat skrivaren direkt till Win10-datorn men det blir samma sak då, utskrift från Firefox fungerar men inte från Edge! Datorn till vilken skrivaren är ansluten kör Win7 så där kan jag inte testa med Edge (tror jag)

           


          tomashag
          Deltagare

            Nu känner jag mig ganska förvirrad! Jag försökte skriva ut en PDF-fil från en annan websida med Edge’s egen skrivut-funktion och det fungerade! Jag gick då tillbaka till ursprungswebsidan och försökte skriva ut igen på samma sätt och det fungerade också. Jag försökte då använda websidans egen skrivut-knapp som jag hade använt från början och då fungerade det där också. Kanske initierades något i Edge vad gäller printning när man använde Edges skrivut-funktion. Jag kopplade då tillbaka skrivaren till den andra datorn och körde alltså över nätverket igen men då gick det inte vare sig med Edge’s skivut-funktion eller med websidans knapp. Det fungerade inte heller med PDF-filen från den andra sajten.

            Eftersom jag utgår från att skrivaren fungerar som den ska när du försöker skriva ut från Windows 7-datorn (och skrivaren sitter i den datorn), verkar det som att det är kommunikationen mellan de två datorerna som inte fungerar som den ska. Tyvärr kan det bero på en mängd olika saker som att något säkerhetsprogram på Windows 7-datorn blockerar trafik till att utskriftsrutinerna i Windows 7 inte kan hantera kommandon från utskriftsfunktionen som är Windows 10-specifik.

            Kan det fungera att göra tvärtom – är det ett alternativ att ha datorn installerad på Windows 10-datorn och dela ut den till Windows 7-datorn?


            tomashag
            Deltagare

              Tyvärr kan jag inte flytta skrivaren permanent så jag får väl acceptera att använda Firefox när jag ska printa från nätet.

               

              Du kanske ska testa att uppgradera Windows 7-datorn till Windows 10?


              tomashag
              Deltagare

                Tyvärr så kör den datorn ett CAD-program som inte kommer riktigt överens med Win10, inte ens om jag försöker köra det i kompatibilitetsläge.

                Då trasslar det ju olyckligtvis ihop sig.

                Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.