W10 fungerar inte

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 3 månader sedan.
Skapare
vtom
Deltagare

Hej

Min lap top Acer Aspire började ge ifrån sig en tutande signal och ett antal olika tecken +, -, 7 mm rusade förbi på skärmen sedan kom en uppmaning att trycka på F7 men det hann jag inte göra förrän allt blev svart.

När jag försöker starta datorn så visas bifogade bild på skärmen. Jag försöker följa uppmaningarna längst ner på sidan men ingenting händer.

Tacksam för hjälp med detta.

Mvh

Tommy 

Det viktiga här är att du behöver en skiva eller ett USB-minne som kan användas för att installera Windows 10. Starta datorn med den och välj att reparera datorn så lär det komma att ordna sig. Om du inte har en sådan skiva eller USB-minne behöver du antingen låna det från någon som har det, eller använda en annan dator för att skapa en sådan. Verktyg, beskrivning med mera för hur du gör det finns på den här adressen: https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10.


vtom
Deltagare

    Hej

    Tack för tipsen. Jag har redan försökt med ett USB minne laddat med W10,

    men jag kommer ingenstans, tutandet börjar och sedan blir skärmen blå enligt bilden. Trycker på en tangent under uppstart men kommer bara till den blå skärmbilden i alla fall. Finns det några andra knapptryckningar som kan hjälpa, jag har även försökt med Windows + R men samma blå slutresultat ? // Tommy

     

    Är du säker på att du faktiskt startar på USB-minnet (och att det är gjort för att kunna startas med)? Det låter som att datorn fortfarande försöker starta på hårddisken. Om hårddisken har en högre uppstartsprioritet än USB-enheter kommer datorn alltid att försöka starta med hårddisken, oavsett vilka USB-enheter som anslutits till datorn.


    vtom
    Deltagare

      Jag har lyckats komma in i datorprogrammet för att välja startordning genom att hålla F2 samt Del. nedrtyckta vid uppstart.Mitt USB minne finns  i uppstartslistan men när jag väljer det och försöker bekräfta med F10 (enl.menyn) händer ingenting. Jag markerar genom att använda ner pil till jag kommer till mitt USB minne sedan försöker jag trycka F10 men ingen reaktion. Är det möjligen så att jag måste flytta USB minnet från position 5 till överst i listan för att sedan kunna bekräfta mitt val med F10 ?  

      Det låter rimligt, när man tittar på listan över uppstartsenheter försöker datorn använda dem i turordning uppfrån och ner, så högst upp på listan används först och så vidare.

      Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.