Bildskärm

Löst
Detta ämne innehåller 9 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år sedan.
Skapare
ewgnyravgni0
Deltagare

Hej !

Har en svart bakgrund på bildskärmen. Hur ändrar jag den till vit. Har testat på alla vis men det fungerar inte.

MVH

I Yngwe

 

Vilken version av Windows är det du använder?


ewgnyravgni0
Deltagare

    Windows 10, ursäkta att jag glömde det. Tach

    / Ingvar

     

    Högerklicka på en tom plats på skrivbordet och välj Anpassa. Se till att Bakgrund är vald i vänsterkolumnen. Klicka på menyn under Bakgrund och se till att Enfärgad är vald. Eftersom vit inte finns som förhandsval får du gå in under Egen färg och skapa vit. Sedan är det bara att klicka på Klart-knappen.


    ewgnyravgni0
    Deltagare

      Jag har försökt klicka på Enfärgad (under bakgrund) otaliga gånger men den visar Bild varje gång så det går inte välja Enfärgad

      Går det inte att välja enfärgad, eller går det att välja men datorn ”glömmer bort” att du har gjort det och går tillbaka till bild?

      Ett aningen småfuskigt alternativ är ju att skapa en helt vit bild och välja den som bakgrundsbild.


      ewgnyravgni0
      Deltagare

        Det går att välja Enfärgad men datorn glömmer det och och går tillbaka till bild.

        Hur gör man det småfuskiga alternativet för att få en vit bakgrund ?

        Varför har bakgrunden blivit svart, den var vit från början. En dag jag startade datorn var den svart. Varför ?

        / Ingvar

        Om operativsystemet glömmer inställningen låter det som att något i operativsystemet inte fungerar som det ska. Testa att köra Systemfilsgranskaren (Microsoft har en guide här) och se om den kan hitta och korrigera något.

        Småfusket går till så att du använder till exempel ritprogrammet Paint för att skapa en helt vit bild (eller vilken färg du vill ha) och sparar den som exempelvis bildfilen vit.bmp. Sedan byter du bildbakgrund genom att välja Bläddra-knappen under raden med bilder (under Inställningar / Anpassning / Bakgrund) och väljer den vita bilden. Du kan behöva experimentera med hur bilden ska visas, till exempel Fyll eller Sida vid sida, för att visa samma bild över hela bakgrunden.


        ewgnyravgni0
        Deltagare

          Efter att jag visats runt på olika nedladdningar och kontroller på Windows i Windows felsökning konstaterade de att det troligen var fel i en uppdatering. Efter det försökte jag med ”småfusket” . Det fungerade så nu har jag vit bakgrund och får tacka så mycket och hoppas det fungerar i fortsättningen.

          Tack än en gång.

          MVH

          I Yngwe

          Tummen upp.

          Ämnet ’Bildskärm’ är stängt för nya svar.