Datorkopia

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år sedan.
Skapare
clabo48
Deltagare

Jag har en gammal HP-dator med win10 som jag börjar bli orolig att den skall ge upp. Inga symtom än. Min fråga är om jag köper en ny stationär med win10 kan jag få exakt över samma program och filer från den gamla till den nya? Hur gör man enklast detta aå att allt fungerar som i den gamla?

Det beror lite på vilka program det handlar om, och framför allt om du har tillgång till alla serienummer som behövs för att kunna installera dem. Om du har det så är det bästa att helt enkelt börja om från början med den nya datorn. Den nya datorn kommer att ha ett helt nyinstallerat Windows 10 (givetvis på villkor att det är en ny och inte en begagnad dator), så genom att installera alla program som vanligt blir allting rätt från början. Då är det enda du behöver bry dig om att kopiera och flytta dina personliga filer eftersom allt annat kommer att vara nyinstallerat. Det är när man försöker flytta befintliga installationer (Windows, program et cetera) som man kan få problem.

En annan smidig detalj är att du inte behöver röra din gamla dator utan kan låta den vara. Om du sedan kommer på att du har glömt att kopiera något från den gamla datorn är det bara att starta den och hämta det du behöver.

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.