Delat: Inget ljud i W10

Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 3 månader sedan.
Skapare
karlhjalmar
Deltagare

Hej

Har om installerat Windows 10 men ljudet försvann, det är ett rött kryss på högtalarikonen, har varit inne på Enhetshanteraren och det står att ljudkortet är korrekt installerat, ljudkortet heter AMD High Definition Audio Device. Vad gör man.

[email protected]

 

 

Jag skulle försöka lösa det i tre steg.

1. Se till att Windows är fullständigt uppdaterat så att det är så modernt som möjligt. Gå sedan in i Enhetshanteraren, högerklicka på ljudenheten med det röda krysset och välj att avinstallera den. Starta sedan om datorn så att Windows får upptäcka ljudenheten med så uppdaterade Windows-drivrutiner som möjligt.

2. Om inte steg 1 fungerar, surfa till AMD och ladda hem de senaste drivrutinerna för deras ljudkort. Om du har 64-bitars Windows finns de nödvändiga programvarorna här: http://support.amd.com/en-us/download/apu?os=Windows+10+-+64 Installera drivrutinerna och eventuella extraprogram.

3. Om inte steg 2 fungerar låt AMD-drivrutinerna vara kvar men upprepa steg 1, så att när datorn startar om och ljudkortet upptäcks kommer AMD-drivrutinerna att användas för enhetsinstallationen i stället för Windows egna.

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.