Döpa om mappar och genvägar.

Löst
Detta ämne innehåller 13 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  tozon 6 år, 11 månader sedan.
Skapare
tozon
Deltagare

När man fäster egna genvägar i Start så får de ju ofta fåniga namn som ”Välkommen!” som jag inte hittar hur man kan ändra till något relevantare som sidans namn. Vill minnas att det gick i W8, för jag har kvar en del som jag uppenbart har ändrat namn på. Borde finnas med när man högerklickar på genvägen.

Också hur man kan namnge mapparna man skapar genom att lägga genvägarna på varandra?

Några tips hur man fixar det mottages med tacksamhet!

///T

När en genväg skapas i Start-menyn får den samma namn som filen den skapas från, och den kan mycket riktigt inte döpas om i Start-menyn. Det gäller med andra ord att filen har rätt namn redan när man fäster den på Start-menyn.

Det kan vara en formuleringsdetalj i din fråga så att vi egentligen pratar om samma sak, men genvägar brukar inte fästas i Start-menyn utan skapas genom att högerklicka på filen och välja Fäst på Start.


tozon
Deltagare

    Jag menar just genväg som man skapar genom högerklick och ”Fäst på start”.

    Man vill ju gärna att den har ett relevant namn eftersom dom som skapar sidan inte förstår att enn genväg måste heta nåt vettigt. Vissa har bra namn, men merparten har helt fåniga saker som just bara ”Välkommen”!!!

    När man fått ihop många genvägar och mappar, så vill man ju att det ska vara vettiga namn så man hittar sina genvägar och i rätt mapp.

    ///T


    tozon
    Deltagare

      på dom genvägar jag troligen skapat i W8 finns enn meny i högerklicken under ”mer” som heter ”Filsökväg” där man kan gå in och välja ”Byt namn” på filen, så man får ett relevant namn.

      Men det går inte på genvägar som skapats iW10 verkar det som, där inte ”Filsökväg” är med.

      ////T

      Tyvärr lyckas jag inte återskapa ditt problem, hur jag än bär mig åt får mina genvägar hela tiden samma namn som den mapp eller det program som jag skapar genvägen till. Det låter nästan som att du har någon mycket besynnerligt systemfel i din installation. Jag skulle faktiskt rekommendera att du använder appen Få hjälp så att Microsoft kan hjälpa dig.


      tozon
      Deltagare

        Jag tror vi missförstår varann och ser olika saker.

        Om man t.ex. lägger den här sidans länk (http://gmf.jetshop.se/) på ”Fäst på Start” så får man en rubrik som heter ”Startsidan” av den. Den som gjort sidan har namngett den så, antagligen. Jag vill alltså byta det namnet så jag kan se vart den tillhör, för det finns flera som har kommit på att deras startsida ska heta ”Startsidan” i brist på annat. Dom som förstår hur det ser ut på användarsidan när vi lägger upp en länk, dom namnger sina sidor med företagsnamn eller nåt mer relevant för den som ska hitta sidan.

        Problemet är att man inte kan ändra det namnet som man t.ex. kan göra när man lägger upp en länk i Favoriter, där man kan ändra till ett passande namn som man förstår och hittar länken med.

        Jag har likadant i alla mina datorer och surfplattor, så jag tror inte det är nåt fel med mina installationer som MS kan hjälpa mig med, annat än att se till att det går att byta namn på genvägarna i Start.

        ///T

        Aha, vi pratar om genvägar till webbplatser. Vilken webbläsare använder du? När man skapar en genväg i Edge kan man döpa om genvägen när man skapar den, däremot har jag inte kommit på något sätt att spara den utanför Edge (och därmed inte i Startmenyn).

        Du har helt rätt i att det är en kedjereaktion, genvägen får det namn som webbplatsskaparen har gett själva sidan och panelen i Start-menyn får samma namn som genvägen.


        tozon
        Deltagare

          Jag använder Edge och allt i standardformat.

          Trycker på dom tre punkterna och ”Fäst den här sidan på Start” och det lägger sig en ”panel” på start som har det namnet webbsideskonstruktören valt (t.ex. ”Startsidan”) som inte kan ändras numera.

          ///T

          Haha, jag har för lite i kaffe i kroppen, jag var i sedvanlig ordning inne och grävde efter alternativet bland genvägarna.

          Det verkar faktiskt inte finnas något vettigt sätt att döpa om just webbläsargenvägar, Microsoft har tydligen utgått från att webbplatsutvecklare har en den grundläggande kunskaper om grundläggande detaljer och förlitar sig på automatik – olyckligtvis. De flesta webbplatser utnyttjar till exempel inte heller de extrafunktioner som panelerna ger tillgång till, så det verkar som att kunskaperna hos många utvecklare är av lite äldre årgång.


          tozon
          Deltagare

            Ja, ibland är lösningen enklare än man tror, även om det inte var lösningen på problemet utan bara vad problemet var.

            Jag misstänker att det var på det sättet och det finns säkert mycket att hämta hem för de som gör sidorna.

            Men det skulle lösa sig om man kunde döpa om länken, som jag nämnde måste ha gått att göra i W8 då vissa länkar är omdöpta av mig och troligen från W8 tiden.

            Man kanske kommer på att det borde gå då man har namngett tokit i så många fall.

            ///T

            En sak som du skulle kunna testa är att gå in i Store och söka efter appen Tile Pinner. Jag har inte testat den själv, och det verkar osäkert om den är i beta-version eller ej, men den ska bland annat göra det möjligt att lägga till genvägar till webbplatser i Start-menyn.


            tozon
            Deltagare

              Har laddat ner den, men det är nog lite överkurs för mig då den tydligen kan ändra färg och bild på genvägen/tilen i Start och jag bara är ute efter att kunna ändra namnet. Det verkar inte finnas några beskrivningar hur man gör vad och varför, så det blir lite testande för att se om det går att göra nåt. Det är ju lätt att få in genvägen/tilen på Start, så det är ju inte det som jag är ute efter.

              Ska prova lite när tid finnes.

              ///T

               

              Tänk så enkelt det hade varit om det hade räckt att högerklicka på panelen och välja att döpa om…


              tozon
              Deltagare

                Ja, ibland ser dom inte skogen för alla träd…..

                ///T

                Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.