Fel i Windows 10 uppdatering

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år sedan.
Skapare
biopat
Deltagare

Som det beskrivs i tidningen nr 4 2017, s 80, så fryses hela min dator av nya uppdateringen för Windows 10.Det tar över en halvtimme att ladda ned och sen går det lusigt sakta att installera, vid 32% så fryser datorn och kan stå hela natten utan att den kommer vidare. blev så glad att ni hade lösningen i PC- tidningen. tyvärr funkade det inte.

När jag gör som det beskrivs, skriver in dism/online/cleanup-image/restorehealth som administratör och trycker enter så sa får jag felmeddelande Error: 87

The online/cleanup-image/restorehealth option is unknown.

For more help refer to the help by running DISM:exe/?.

The DISM log file can be found at C:\WINDOWS\Logs\DISM\dism.log

Vad gör jag nu då? Krånglande datorer är inte nåt jag gillar att ta i. SÅ irriterande. Lämnade in den en gång frusen till Elgiganten som bara slog av och på den o tog tillbaka gamla versionen o tog mina pengar utan att egentligen lösa problemet.

Så nu står hoppat till er. Jag törs inte göra nåt, ser att andra har nya problem esfer uppdateringar så jag tvekar…

Jag vet inte om du skrev precis som i din fråga, men i din fråga saknar det mellanslag, vilket kanske är upphovet till problemet. Den korrekta syntaxen är dism /online /cleanup-image /restorehealth eller för tydlighetens skull att det ska vara ett mellanslag före varje /-tecken.

Det är för övrigt samma sak i steg 3 av guiden där det ska skrivas sfc /scannow och inte som ett enda ord.


biopat
Deltagare

    nu har jag gjort om med rätt syntax. Och det verkade inte vara något fel, allt gicks igenom men inget felmeddelande kom upp. Startat om och försökte uppdatera men datorn blev ändå fryst på 32% färdigt. Fick återställa till tidigare version.

    Men när jag startat om så får jag meddelande att min maskinvara har ändrats och att jag ska starta om för att få ändringarna att gälla. Har det med det hela att göra?

    Hur kan jag få slut på detta elände? Några fler förslag?

    Här finns en utförlig guide som Microsoft har skrivit för hur det går till att återställa/resetta Windows Update-komponenter. Guiden kan kännas läskigt avancerad, men den är grundligt skriven och med lite noggrannhet och klipp och klistra när det handlar om trassliga kommandon kommer du att kunna använda den.

    https://support.microsoft.com/sv-se/help/971058/how-do-i-reset-windows-update-components

     

    Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.