Går inte att uppdatera Windowa 10

Inte löst
Detta ämne innehåller 7 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år sedan.
Skapare
uait
Deltagare

Får det här meddelandet ?

!The current  aktiv partition is compressed

Testa att gå till Den här datorn, högerklicka på C-enheten och välj Egenskaper. Titta under fliken Allmänt om alternativet Komprimera enheten för att spara diskutrymme är markerad. Ta i så fall bort markeringen och klicka på OK-knappen.


uait
Deltagare

    Det var inte förmärkt, måste vara något anat som är fel

    Ett förfarande som brukar kunna lösa den här typen av uppdateringsproblem är att göra en manuell uppdatering till den senaste versionen med hjälp av den här guiden och då menar jag med knappen Ladda ner verktyget nu och inte knappen uppdatera nu. Det här gör alltså inte någon ominstallation även om det verkar så, utan det uppdaterar utan att använda Windows Update. Läs också instruktionerna längre ner på sidan, de är ovärderliga.


    daniel.wr
    Deltagare

      Hej!

      Nu har jag försökt uppgradera Windows 10 ett anta gånger och följande felbesked:
      ”Felkod 0xC1900208
      Detta kan innebära att det finns en app som inte är kompatibel på datorn som hindrar uppgraderingen från att slutföras. Avinstallera alla appar som inte är kompatibla och försök sedan uppgradera på nytt.”

      Min fråga är: Hur/var hittar jag vilken/vilka appar som blockerar uppdateringen och hur pausar/avinstaller jag den/dem?

      Hälsningar
      Daniel


      daniel.wr
      Deltagare

        OK, ska testa

        /Daniel


        user-331724
        Åskådare

          Har försökt att uppdatera windows ett antal gånger både med verktyget som finns på FÖRDELSZONEN och direkt.

          Brukar bli felmeddelande 0xc1900200/201, men framför allt står det att det inte går att ha windows på en SSD, vilket är högst märkligt eftersom jag ju redan har windows på en SSD. Jag ska bara uppdatera från 1606 till den senaste.

          Bifogar en fil med uppgifter om nuvarande installation.

          /Henrik

          Felmeddelandet 0xc1900200 betyder, för att citera Microsoft, ”…att datorn inte uppfyller minimikraven för att ladda ned eller installera uppgraderingen till Windows 10.” Det har med andra ord inte nödvändigtvis med Windows som sådant att göra eftersom du, precis som du säger, redan kör Windows 10 på datorn. Däremot uppfyller datorn inte minimikraven uppdateringen, vilket är en helt annan sak. Troligtvis har det att göra med felmeddelandet 0xc1900201 som betyder att System Reserve Partition (SRP) inte kan uppdateras. Det kan finnas en rad anledningar till detta som Microsoft berättar om här tillsammans med förslag på lösningar. Det kan till exempel handla om att partitionen är full så att uppdateringen inte får plats.

          Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.