Hårddisken kör hel tiden något program

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 11 månader sedan.
Skapare
peter lindvall
Deltagare

Jag har en stationär dator med Win 10 pro med Processorn Intel Core i7-3770 CPU @ 3.40GHz   med Installerat RAM-minne 8,00 GB

Problemet är att hårdisken börjat köra något program hela tiden och det drar ned datorns hastighet   väsentligt men jag kan inte komma på vad det är för något som den gör.

Kollat i aktivitetshanteraren och där anges:

CPU 1%, Minne: 36% och Disk (varierar) 0-40%, Bland de enskilda processerna är det Windows System som drar mest kapacitet mellan 0-25%

Kört Norton antivirus men det var OK

Testa även att köra Malwarebytes Anti-Malware som ligger i Fördelszonen (http://fordelszonen.pctidningen.se/program/malwarebytes-anti-malware) ifall det inte handlar om något virus utan om något sabotageprogram.

Ett sätt att försöka ta reda på vad det är som körs är att använda Aktivitetshanteraren så att den ger mer information, om du inte redan har testat det. Högerklicka på Aktivitetsfältet och välj Aktivitetshanteraren. Klicka sedan på Mer information i nedre vänstra hörnet. Nu visas betydligt mer information om vad som pågår, och du kan även klicka på kolumnrubrikerna för att välja att visa till exempel vilka program som använder hårddisken, tar upp mest minne et cetera.

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.