Hittar inte extern hårddisk

Löst
Detta ämne innehåller 6 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 2 månader sedan.
Skapare
biake
Deltagare

Har W10. Och en externhårddisk som jag tagit en backup på av en mac. Nu vill jag formatera den för att använda på en Windowsdator, men systemet hittar inte den externa hårddisken som är ansluten med usb.

Du kanske redan har testat detta, men börja med att ansluta hårddisken till datorn. Sedan högerklickar du på Start-knappen och väljer Diskhantering. Synd hårddisken där?


biake
Deltagare

    På min Dell Syns disken då, men formatera  blir inte ”fetat” när jag högerklickar på disken. På HP:n syns den inte.

    Troligtvis kan du inte formatera hårddisken förrän du har plockat bort befintliga volymer och därefter skapat en ny volym som använder det tomma utrymmet. Den nya volymen borde du kunna formatera. Om du högerklickar på en volym på hårddisken i Diskhanteraren, kan du välja alternativet Ta bort volym…?

    För tydlighetens skull vill jag bara poängtera att om du tar bort en volym så utplånas allt innehåll och du kan inte få tillbaka det, så testa inte att ta bort en volym om du inte är helt säker på att du verkligen vill ha bort den.


    biake
    Deltagare

      Njaee…. det närmar sig. Disken hade tre partitioner, varav en inte var allokerad. Partition 2 gick att ta bort med högerklick och ta bort volym. Så nu har jag kvar partition 1. Under diskhantering beskrivs den som Felfri(EFI-systempartition). När jag högerklickar på den blir bara Hjälp fetat.


      biake
      Deltagare

        Det grejjade sig med Ease US partition manager. Då kunde jag ta bort alla partitioner, formatera och skapa ny volym i Diskhanteraren.

        Skönt att det ordnade sig. Bra jobbat att du löste det.

        Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.