ikoner i egenskapade genvägar.

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 3 månader sedan.
Skapare
perxyz10
Deltagare

När jag skapar en genväg till ett program som bara har en ikon visas den inte i genvägens ruta. Om programmet har flera ikoner kan jag välja någon av de andra via byt ikon i genvägens egenskaper.  Jag kör Windows 10.

 

Nu förstår jag inte riktigt hur du menar att ett program har flera ikoner? Skulle du kunna förklara lite närmare vad du försöker göra och hur du gör det?


perxyz10
Deltagare

    Ursäkta att jag var otydlig. Jag försöker skapa en genväg på skrivbordet till ett program via programmets högerklickameny. Om du äljer egenskaper i högermenyn så finns det en knapp, byt ikon, eller något snarliknande. Trycker du på den visas ikonerna som finns i programmet. Finns det bara en visas den inte på genvägen. Finns det däremot flera kan jag välja någon av de andra, vilka visas. Om ett installationsprogram lägger upp genvägen funkar det som väntat.

    Aha, då hänger jag med på noterna. Det låter som att databasen som hanterar ikonerna i operativsystemet har råkat ut för någonting. Börja med att använda reparationsverktyget som Windows beskriver på den här sidan och se om det hjälper.

    Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.