Inga ikoner visas på skrivbordet.

Inte löst
Detta ämne innehåller 9 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 6 månader sedan.
Skapare
janne mas
Deltagare

Efter senaste uppdateringen av Windows 10, försvann alla ikoner från skrivbordet. Skrivbordet finns i filhanteraren, men de visas inte på skrivbordet. Om jag lägger till en ny genväg, visas inte heller den på skrivbordet men läggs upp i skrivbordet i filhanteraren. Har jag pillat på nåt utan att begripa vad jag gjort?

Hälsningar // JJ

Testa att högerklicka på en tom plats på skrivbordet och titta under menyalternativet Visa. Om inte alternativet Visa skrivbordsikoner är markerad så markera alternativet genom att klicka på det, och se om det blir någon skillnad.


Olle G
Deltagare

    Har ett liknande problem. Efter den näst senaste uppdateringen från M-soft är ikonerna på skrivbordet kvar, men fungerar inte. Ingenting händer när man klickar på någon av dem ! Under VISA är ”Visa skrivbordsikoner” förbockat.  Inte heller fungerar vissa ikoner i aktivitetslisten. Har försökt med att rensa bort och återinstallera, men samma resultat. Allt annat fungerar ok. Samma fenomen på reservdatorn också. Kör med Windows 11 på båda, fullt uppdaterade.

    Tacksam för snabbt svar

    Olle G, om du högerklickar på en ikon och väljer Egenskaper, visas det en fungerande sökväg vid Plats: eller är det tomt?


    Olle G
    Deltagare

      Nej, det är inte tomt, det kommer upp den vanliga sökrutan med 5 st val. I ”Information” står allt som hör till och i ”Mappsökväg” hänvisas till skrivbordet, det blir ett ”moment 22.  fick för mej att det kan ha med Skype att göra, men…..?

      Dessutom försvann Google + Crome också, som inte kan hittas någonstans. Det går att söka med IE/Bing.

       

      Har du testat att göra en systemåterställning för att se om det hjälper? Microsoft har en bra guide här med allt du behöver veta och tänka på.


      Olle G
      Deltagare

        Skrev fel, kör med Win 7, inte 10. 11 finns ju inte, en felskrivning av mej, hi ! Tack för länken, men den kanske inte går med W 7?! Det knepiga är att allt annat fungerar perfekt, men ikonerna på skrivbordet inte verkar ha någon förbindelse alls till programmet.

        Systemåterställning finns även i Windows 7, så principen är densamma. Du skulle även kunna testa att återställa Windowskomponenter enligt den här guiden.

        Du har inte funderat på att uppgradera till Windows 10 medan du kan göra det gratis?


        Olle G
        Deltagare

          Skall pröva den länken. Jovisst vill jag uppgradera till W10, och har läst en blänkare i tidningen,  tar tacksamt emot tips om förfarandet ! Köpte också 2 st W8, som uppgraderades till W8.1, men har blivit avglömda.

          Har prenumrerat på Komputer/ PCtidningen sedan början av 2000-talet, med ett par mindre avbrott, under tiden jag provade PC för alla och en annan, som lades ner. Återgick till PCt….

          Vi har skrivit mängder om Windows 10-uppgraderingar (den här artikeln till exempel), men gå till startsidan på http://www.pctidningen.se, klicka på förstoringsglaset och sök efter Uppgradera till Windows 10. Där kan du hitta all möjlig information. Och om du har några frågor så tveka inte att fråga hör på forumet, men skapa gärna nya trådar så att det bli enklare för oss alla att hålla isär frågorna. 🙂

          Och en viktig länk att komma ihåg är den här. Det är där du fortfarande kan ladda hem uppgraderingen gratis.

          Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.