Inget ljud efter uppstart?

Löst
Detta ämne innehåller 11 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 7 månader sedan.
Skapare
tozon
Deltagare

Helt plötsligt har ljudet försvunnit i ena laptoppen. Den startar upp med den vanliga melodisnutten, men sen går det inte att höra vare sig datorsystemljud eller inspelad musik. Felsökaren säger att allt är OK.

Har en liten susning om att det kom i samma veva som plötsligt Spotify startar automatiskt när datorn startas och det har aldrig hänt förut och inga ändringar har gjorts i datorn annat än uppdateringar, där det känns som det kommit samtidigt då datorn inte används så ofta annat än till att spela upp just musik, men inte ofta från Spotify.

Har någon uppdatering påverkat drivrutinerna eller ändrat något som kan ha ställt till med detta?

Och hur kan man komma tillrätta med sånt?

//T

Om du tittar i Meddelandefältet längst ner till höger, finns den lilla högtalarikonen där? Och i så fall, ser den ut som vanligt eller har den någon extra markering (överkryssad eller liknande)? Om du söker efter och startar Enhetshanteraren, visas någon information vid ljudenheten (röd eller gul markering) eller ser den normal ut?


tozon
Deltagare

    Allt ser normalt ut och den säger att det funkar vilket det gör vid tester i felsökaren. Inget systemljud kommer dock och inte musik heller, det är bara uppstartsljudet som hörs. Verkar som ljudet slutar funka när Spotify startar.

    Hur får man den att ge tusan i att autostarta Spotify, jag vill inte ha det starande utan bara när jag vill använda det. Hittar ingenstans där man kan avaktivera autostarten av det.

    //T


    tozon
    Deltagare

      Efter lite tänkande, igen, så kom jag på att enhetshanteraren har kanske nåt om hur autostart kan påverkas, och det fanns det. Har avaktiverat autostart för Spotify, som inte startar vid uppstart nu. Förmodligen nån uppdatering som gått in och ändrat på det.

      Men, det som då hände var att nu funkar systemljuden när man t.ex. klickar/trycker på vissa saker, men musikljudet har inte kommit tillbaks??? Inga ändringar i uppspelningsfunktionen kan noteras.

      Så grundproblemet kvarstår, inget ljud!???

      ///T

      PS:

      Jag får fortfarande inga mejl om att det svaras på de inlägg jag bockar i det på. Inget i skräppost eller annat heller. Jag får ju dagligen mejl från PC-tidningen på samma adress. Kan det vara nåt fel i min profil som jag inte ser? Det började när det nya forumet startade, för det var inga som helst problem på det gamla forumet.

      DS.

      Högerklicka på högtalarikonen i Meddelandefältet och välj Öppna volymkontrollen (gör detta när du har startat musikprogrammet). Då visas alla enheter och program som spelar upp ljud, det kanske är så att ditt musikprogram har volymen neddragen på noll medan systemljuden inte är det.

       

      Gå in under din profil här på forumet och kontrollera så att din e-postadress stämmer. Det går du uppe till höger i webbläsarfönstret.


      tozon
      Deltagare

        Jo, det har jag kollat tidigare också, men det är konstigare än så. Det är tydligen så att systemljudet inte alltid funkar nu heller utan kan komma igång vid flera starter, sen är det tyst efter en uppstart sen funkar det igen, utan några ändringar har gjorts däremellan. Alla ljudinställningar jag hittar ser ut att vara på och ha en volym på minst 80%.

        Har observerat att den varje avstängning/omstart väntar in en app för att kunna stänga ner, som den inte heller har haft förut. Det går så snabbt att jag inte hinner se hela namnet men det börjar med ”Hotkey …..”.

        E-postadressen stämmer och det är samma som jag använder för inloggning och får mejl från PC-tidningen och har inte ändrats sedan jag anmälde mig. Verkar som det är något i tidningens system som inte funkar efter övergången till nya forumet, då det började. Jag såg i profilen att bl.a. åäö inte fanns med där det skulle vara så jag skrev om alla fel, så får vi se. Det var dock inget fel i e-postadressen, men jag skrev om den ändå.

        ///T

        Om du använder Windows 10, har du testat att söka efter och starta Felsök och där välja Ljuduppspelning?


        tozon
        Deltagare

          Jo, som jag skrev i startinlägget så säger felsökaren att allt är OK och testljudet kommer fram, trots att ljudet inte kommer fram vid normala fall. Systemljudet verkade vara tillochfrån pga att den höll på med uppdateringar och verkar hålla sig nu.

          ///T


          tozon
          Deltagare

            Problemet med försvunna ljudet löst!

            Använder W Media Player som ljuduppspelare av musik och gick in i menyn där och letade efter möjliga inställningar och hittade ett ”Ljud Av” som jag återställde. Märkligt nog så visade ”Playfönstret” man får upp vid ljuduppspelning att volymen är på fullt (eller vad man satt den på) men inte att det var av.

            Så nu funkar det. Inte en susning om varför det var av där, men ingen indikering på vanliga ställen.

            Men ingen feedback på om det svarat på inlägg, så vad kan det komma sig av?

            ///T

            Det verkar som att WMP skiljer på volym av/på och volymkontroll, så det verkar som att du så att säga har skruvat på volymkontrollen på en avstängd stereoanläggning. Bra att du kom på vad det var, det kan säger hjälpa andra som drabbas av problemet.

            Jag har skickat tillbaka mailproblemet till teknikerna så att de får titta på det.


            tozon
            Deltagare

              Tack för hjälpen att komma på rätt spår.

              En annan mysko grej med Forumet är att det vill att jag ska logga in för att skriva inlägg, men samtidigt säger det att jag är inloggad. När jag sen loggar in igen, för att skriva, så hamnar jag i ”mina sidor” och får klicka mig till Forumet igen. Händer inte varje gång men oftast.

              //T

              Det beror på att forumet och resten av webbplatsen är två olika tekniska plattformar. För det mesta är det inte något problem när man väljer att vara inloggad, men eftersom datorn (främst på grund av städprogram och -funktioner) rensar cookies som gör att datorn kommer ihåg saker kan det hända att man blir utloggad.

              Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.