Kan inte ändra textstorlek på namnlisten efter uppgradering av w10

Inte löst
Detta ämne innehåller 8 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  flygaren 6 år, 10 månader sedan.
Skapare
flygaren
Deltagare

Kan inte ändra textstorlek på namnlisten efter uppgradering av w10 (5/6 -17 Creators) , allt har blivit så smått.

Ni skrev i tidningen att W10 har blivit ännu bättre, vilket jag INTE håller med om, krachade 2 ggr på samma eftermiddag.

Skärmupplösningen vill jag behålla. Tidigare kunde man gå in och ändra utseende, textstorlek m.m. men det hittar jag inte igen längre. En försämring som jag ser det.

Se bifogade dokument. Här kunde man göra ändringen. ”Avancerad storleksändring av text och andra objekt!

Dessutom går det inte att placera iconer längst ner på skrivbordet som det gick tidigare.

 

Kan jag backa till tidigare installationen

Testa att gå in i Start-menyn och klicka på Inställningar följt av System. Där finns bland annat inställningar för att skala upp textstorlek ända upp till 175 procent utan att du behöver ändra upplösningen.

När det gäller att placera ikoner längst ner på skrivbordet låter det som att inställningen för att automatiskt flytta och sortera ikoner är aktiv. Testa att högerklicka på en tom plats på skrivbordet och gå in under alternativet Visa, där kan du testa att stänga av den typen av automatik och se om du tycker att det hjälper.


flygaren
Deltagare

    Din föreslagna idé funkar till viss del. Detta ändrar storlek på RUBBET, iconer, muspekare och texter.

    Jag ville bara ändra storlek, fet och färg på texten i namnlister och i träd ex. Office Outlook m.m.

    Att lägga iconer längst ner på skärmen fungerar INTE, automatik är avstäng under ”Visa”

    När det gäller ikonerna verkar det som att det handlar om ett ”problemutbrott” som dök upp för en tid sedan. Det verkar inte finnas något exakt botemedel, men de flesta har löst problemet genom att installera alla de senaste Windows-uppdateringarna. En del har dessutom använt säkerhetsprogrammet Eset Nod32 och tvingats installera om det, men om det verkar har med problemet att göra eller om det är en ren tillfällighet verkar inte någon känna till.

     

    När det gäller textstorleken hittar jag inte något om att det någonsin har gått att ändra storlek och utseende på så specifika delar av gränssnittet. Är du säker på att texten verkligen har blivit mindre och inte bara ser mindre ut eftersom det är mer text?


    flygaren
    Deltagare

      Helt säker på att det gick att ändra på textstorlek på olika objekt.

      Se bifogade dok. Skickade även ett dok. med första frågan.

      Du har fullständigt rätt, det var en inställning som jag har missat fullständigt måste jag erkänna. Däremot verkar den inställningen vara bortplockad, för om man öppnar Utforskaren och klistrar in Kontrollpanelen\Utseende och anpassning i navigationsfältet finns många av inställningarna kvar, men inte ens underavdelningen Bildskärm finns kvar.


      flygaren
      Deltagare

        En sista grej. Det var detta med iconerna på skrivbordet som inte går att lägga nära varandra och längst ner på skrivbordet i övrigt går att lägga dem som man vill.

        Se bifogade dok.

        Skall ni som tidning (tar bättre) ta upp dessa sker med MS?

        Nu backar jag till tidigare installation.

        Bifoga filer:
        1. Skrivbord.docx

        Det har vi inte för avsikt att göra, det är bättre och betyder med om ni som användare vänder er till Microsoft med sådant. Microsoft har till och med byggt in funktioner i Windows 10 för att användare ska kunna komma med åsikter och kunna få Microsofts hjälp med Windows-problem.

        För att delge Microsoft dina åsikter behöver du bara söka efter och start Feedbackhubben. Där kan du komma med egna åsikter, men också läsa andras åsikter och hålla med om sådant som du vill ska förändras. Ju fler som vill få något förändrat, desto högre prioritet får det hos Microsoft. Givetvis med viss moderation, även om tre miljoner människor skulle rösta ”JA” på att få Office365 gratis i evig tid tror jag inte Microsoft skulle gå med på det.

        Det enklaste sättet att få Microsofts hjälp är att söka efter och starta Få hjälp. Där kan du komma till bra hjälpforum och även kostnadsfritt komma i kontakt med Microsoft-personal.


        flygaren
        Deltagare

          OK.

           

          Vi avslutar denna tråd här.

          Ämnet ’Kan inte ändra textstorlek på namnlisten efter uppgradering av w10’ är stängt för nya svar.