Kopiera filer till Excel

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 9 månader sedan.
Skapare
lemamusik
Deltagare

Hur gör man om man vill kopiera MP3 filer till Excel för att där sortera och skriva ut .

Leif

Det är betydligt trassligare än man skulle kunna tro eftersom man, som du säkert redan har märkt, inte bara kan klippa och klistra. Det fungerar inte eftersom vid vanligt klipp och klistrande försöker Windows att kopiera filerna och inte bara filnamnen.

Det går att göra i DOS, men resultatet är inte det smidigaste att hantera plus att det bara går att skapa en textfil som sedan behöver importeras i Excel.

Börja med att söka efter och starta Kommandotolken. används DOS-kommandon för att navigera till mappen där du vill spara filnamnen och används kommandot DIR /B /O:N /S > filnamn.txt. Då kommer det att skapas en textfil som heter filnamn.txt som innehåller filnamnen i mappen.

Du skulle även kunna testa ett program som heter Explorer++ som kan göra ungefär samma sak, men jag har väldigt lite erfarenhet av det, så om du vill testa det får du göra det med egen experimentlusta. Jag har viruskollat den senaste versionen (v1.3.5) och där var den helt ren. Det enda du behöver göra i programmet är att navigera till mappen där du vill spara filnamnen, sedan går du upp i File-menyn och väljer Save Directory Listing. Explorer++ hittar du här om du vågar testa.

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.