Långsam uppstart av Windows 10

Inte löst
Detta ämne innehåller 2 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år sedan.
Skapare
ernst55101865
Deltagare

Har sedan någon vecka tillbaka haft problem med uppstart av dator. Ofta händer det ingenting och ett meddelande kommer så småningom upp att ett problem har uppstått och datorn måste startas om. Vid omstart startar datorn men tar lång tid – oftast dryga 2 minuter. Numer så har jag märkt att får jag inte omedelbart en ring som jobbar på skärmen så kommer inte datorn att starta. Händer inte detta stänger jag av datorn med av/på knappen och startar om och då börjar den jobba och startar upp efter ett par minuter. Läste i ett forum att det ev kunde bero på drivrutiner för grafikkort. Jag har installerat om drivrutin för NVIDIA grafikkort (som i enhetshanteraren indikerar att det är avstängt då det är problem med det). Jag bifogar några skärmklipp som kanske kan vara till första hjälp vid problemsökningen.
Kan inte bifoga alla filer så jag försöker bifoga fler i uppföljande kommentarer.</p>
Om Datorn


ernst55101865
Deltagare

    Bifogar ytterligare ett par  filer.

    Nästan all information som behövs för att fortsätta felsökningen står faktiskt på ditt fotografi av blåskärmen: Driver power state failure. Troligtvis är dators strömförsörjning så svag att den nätt och jämnt orkar driva datorn, och det kan vara grafikkortet som får datorn att haverera. Det kan också vara grafikkortet som håller på att gå sönder och behöver bytas ut.

    Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.