Med vad öppnar jag zip-filer?

Löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 2 månader sedan.
Skapare
tvgunnar819246
Deltagare

Jag laddar ned ett program som är zippat och när jag försöker öppna detta så får jag veta att jag måste betala för winzip för att öppna programmet. Jag har aldrig varit med om att det kostar pengar att öppna zip-filer. Det har alltid ”gått av sig själv”. Vadan detta?

I de senaste versionerna Windows finns det inbyggt stöd för att både skapa och packa upp ZIP-filer, så om du bara hanterar ZIP-filer (dvs inte rar eller några liknande komprimeringar) är alla former av zip-program onödiga. Om du har exempelvis Winzip installerat, testa att avinstallera det och låta Windows hantera det i stället. Om ZIP-filer inte öppnas i Windows kan du behöva återställa den filassociationen. Högerklicka på ZIP-filen, och välj Egenskaper. Gå in under fliken Allmänt och titta vad det står vid Öppnas med. Om det står något annat än Utforskaren, klicka på Ändra-knappen, välj Utforskaren och klicka på OK. Nu ska dina ZIP-filer öppnas som ett vanligt fönster i Utforskaren.

Ämnet ’Med vad öppnar jag zip-filer?’ är stängt för nya svar.