Överföring av innehållet i bef. dator till ny

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 2 månader sedan.
Skapare
horrsjon
Deltagare

Hur gör man det enklast? Behöver man ominstallera vissa program eller kan man kopiera över allt?

Det är lite som att försöka svara på ”hur långt är ett snöre”, men vi börjar nysta i snöret så får vi se vad vi kommer fram till. 🙂

Till att börja med, vilka operativsystem är det på de två datorerna?


horrsjon
Deltagare

    Windows 10

    Det bästa och enklaste, om du har alla serienummer till tredjepartsprogram och sådana saker, är att näst intill börja om från början (för jag utgår från att du använder Microsoft-konto och inte har ett lokalt konto?). Lägg alla dina personliga filer i OneDrive (som är inbyggt i Windows 10) om utrymmet räcker. Sedan installerar du Windows 10 från grunden på den nya datorn, loggar in på ditt Microsoft-konto, då har du en fräsch Windows-installation och alla dina personliga filer kommer att laddas hem din lokala OneDrive-mapp helt automatiskt. Sedan är det bara att installera dina tredjepartsprogram så har du fräscha installationer av allt.

    Ett annat alternativ är att köra bägge datorerna parallellt på samma nätverk och kopiera filer den vägen. Sedan kör du med den nya datorn tills du upptäcker att något saknas, och så fixar du det. På så sätt minskar risken att du råkar installera program som du inte använder av gammal vana.

     

    Eftersom det handlar om två stycken olika datorer rekommenderar jag inte att klona hårddisken i den gamla datorn till den nya, eller att fysiskt flytta över de, eftersom så stora förändringar i vad operativsystemet uppfattar som samma dator riskerar att medföra att din gamla Windows 10-licens att sluta fungera, och eftersom du har klonat över den nya licensen i den nya datorn finns risken att du måste köpa ett nytt exemplar av operativsystemet.

    Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.