Password

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av  seddan 7 år, 3 månader sedan.
Skapare
sune nilsson
Åskådare

Har Windows 10 och jag har försökt att ta bort mitt password och kunna logga in utan att skiriva mitt password varje gång. När jag går in för att ändra mitt password till inget password funker det inte. Finns det nåt sätt att ta bort mitt passqword

Klicka Sök i Windows (förstoringsglaset i Aktivitetsfältet), skriv netplwiz och tryck på Retur. Ta bort bocken vid Användarnamn och lösenord måste anges för användning av datorn. Nu får du skriva in lösenordet ett par gånger, sedan slipper du göra det mer när Windows 10 startar.

 

/Markus Dahlberg, redaktör

Vänligen
Markus Dahlberg, redaktör


seddan
Deltagare

    Detta gjorde jag för ett tag sedan och nu har jag ingen adminstratörsbehörighet längre. Vilket innebär att jag bl a inte kan ladda hem och installera program. Kan inte heller göra enligt ovan och ändra tillbaks, då det behövs behörighet för det.

    Har du något annat konto på datorn som har administratörsrättigheter? I så fall kan du logga in på det kontot för att gå in under Användarkonton och ge ditt konto ett nytt lösenord.

    Du kan även behöva starta datorn i felsäkert läge och köra kompletta sökningar efter virus och sabotageprogram. Det finns sådana program som bland annat har som förvarande att ändra kontotyper när programmen försöker skydda sig själva. Att ange den typen av automatiskt inloggning som du har gjort ska nämligen inte påverka kontotypen, så det är inte säkert att det är Windows som har gjort något dumt, det kan handla om yttre påverkan.

    Annars får jag tyvärr hänvisa till appen Kontakta support så att du får kontakt med Microsoft så kan de förhoppningsvis hjälpa dig. Risken finns nämligen att det enda sättet att komma till rätta med problemet är att installera om Windows, så passa på att göra kompletta och göra flera säkerhetskopieringar av dina filer innan du börjar experimentera.


    seddan
    Deltagare

      Aj då. Det var inget roligt. Nej, jag har inget annat konto. Får prova felsäkert läge då. Vad är det för app du menar? Jag har inte den och hittar ingen på Store.

      Hur installerar jag om? Datorn var förinstallerad med W10 och jag fick ingen media för det.


      seddan
      Deltagare

        För att installera om behövde jag ladda ner ett verktyg från MS. Med administratörsbehörighet visade det sig. Tji fick jag. Hur kommer jag till felsäkert läge i W10? Har inte gjort det förut i W10.

        Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.