Produktnyckel Windows 7 Proffessional

Löst
Detta ämne innehåller 9 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av PC-tidningen support PC-tidningen support 1 år, 3 månader sedan.
Skapare
milowa711428
Deltagare

Hej! Läste i senaste PC-tidningen om att ladda hem en ISO-fil för att återställa om det skulle bli problem. Tänkte göra det men det visar sig att produktnyckeln skall innehålla 25 tecken. Min innehåller bara 20 tecken enligt följande mönster 5 siffror-3 bokstäver-7 siffror-5 siffror. Windows har aktiverats står det under system. Datorn köpte jag begagnad  2014. Hur kommer jag runt det här, går det med min version?

Ladda hem programmet ProduKey från Fördelszonen, så kan det hjälpa dig att hitta produktnyckeln för ditt exemplar av Windows. Eftersom det finns två olika versioner av ProduKey (32-bitars och 64-bitars) kan jag inte direktlänka dig till programmet, men hoppa till Fördelszonen och sök på ProduKey så kommer du att hitta det.

Jag kan ju även passa på att säga att ditt säkerhetsprogram troligtvis kommer att protestera högljutt då programmet anses vara ett hackarprogram (vilket det i och för sig är, men det är ju den funktionen som vi vill ha i det här fallet). Du kan behöva stänga av ditt säkerhetsprogram när du laddar hem det, men glöm inte att starta säkerhetsprogrammet igen när du är färdig.


milowa711428
Deltagare

  Produktnyckel har jag fått tag i nu men då jag ska verifiera den på Microsofts sida så går det inte. Jag har pratat med supporten på Microsoft och de säger att ett exemplar med samma nyckel finns på en dator till vilket leder till detta problem. De säger vidare att jag måste få tag i den datorn och avaktivera det systemet och sen återkomma till dem. Det har jag ingen möjlighet till eftersom min dator är en fd företagsdator som jag köpte 2014 från BilligTeknik. Går det att komma runt det här problemet på något sätt?

  De enda som kan reda ut problemet är Microsoft, eftersom det bara är de som kan skapa fungerande produktnycklar. Eftersom de kan kontrollera aktiva nycklar har de möjlighet att se om den datorn fortfarande används, och en nyckel kan bara användas på ett ställe. Om den datorn fortfarande är aktiv, kan inte ens de göra något åt saken.


  milowa711428
  Deltagare

   Jo misstänkte det. Men Microsoft vill inte hjälpa till, de menar att jag själv skall leta upp den där datorn och kolla om den är aktiv. Det borde väl vara samma problem på den som på min ifall man där vill göra något som kräver produktnyckel. Vore det inte för att jag ibland måste använda ett program som bara går i Windows så skulle jag gå helt över till MA C. För jag tycker Microsoft är ohjälpsamma inte bara denna gång.

    

   Det är inte samma problem på den datorn eftersom den redan är registrerad, det är just om någon försöker använda ett serienummer som redan används som den som försöker registrera får problem. Den som dator som redan är registrerad med det serienumret märker ingenting. Allting grundar sig i att Microsoft, av uppenbar anledning, vill stävja piratkopiering och att det fuskas med serienummer. Här vill jag poängtera att jag inte säger att du försöker göra det eftersom jag utgår från att ditt serienummer är legitimt och att det är du som oskyldigt drabbas av piraternas eskapader, men det är anledningen till att Microsoft inte kan dela ut nya serienummer ”hur som helst” utan att de vill att användaren själv ska ta hand om den gamla avregistreringen. De flesta som vill flytta över sitt operativsystem brukar ha tillgång till den gamla datorn, och om man köper en begagnad dator med ett begagnat operativsystem kan man nästan utgå från att det inte kommer att gå att uppgradera eller flytta operativsystemet just av den orsak som du har drabbats av.


   milowa711428
   Deltagare

    Får väl bli ny en dator med Windows 10 senare.

    Om du trivs med datorn och den inte är allt för begagnad (prestandamässigt) går det ju att köpa en Windows 10-licens. Det blir ju billigare än en ny dator, men å andra sidan är ju en ny dator alltid en ny dator vad gäller prestanda, garantier och såna saker.


    milowa711428
    Deltagare

     Nej, datorn är väl sådär, inte så bra skärm, och ganska långsam så den satsar jag nog inte på att lägga in W10.  Men jag  trivs väldigt bra med Windows 7 och har även en äldre men väldigt klumpig bärbar dator med Windows 7 som jag vet är äkta med bara min licens. En hypotetisk fråga, jag kan ju inget om datorer har ni väl märkt, fast jag har lärt mig en del på det här. Kan man lägga Windows 7 med hjälp av ISO-filen som jag då bör kunna ladda ner på den klumpiga datorn på en ny dator som har Windows 10, dvs ersätta Windows 10 med Windows 7, förutsatt förstås att jag avregistrerar på den äldre klumpiga datorn.

     Det ska du i teorin kunna göra, men jag rekommenderar att du försöker lära dig tycker om Windows 10 eftersom det är både snabbare, säkrare och stabilare än Windows 7.

     Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet