Run to click fungerar inte, kan inte starta några progam utan högerklick

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 5 år, 9 månader sedan.
Skapare
an_la79
Deltagare

Hej!

När jag försöker starta program genom att dubbelklicka. Då kommer en ruta upp med följande meddelande:

”Den här filen är inte kopplad till något program för att utföra åtgärden. Installera ett program eller skapa en association i kontrollpanelsobjektet Standardprogram om det redan finns ett program installerat.”

Det dök först upp efter en uppdatering av Windows 31/3. Då gällde det ”bara” Office click to run som inte fungerade.

Har kört DISM scanhealth och SFC utan resultat.

Provade till sist att avinstallera Office men det fungerade inte och nu kan jag inte installera om Office.

Kan öppna program om jag använder högerklick och sedan ”Kör som administratör”.

Tacksam för hjälp.

Mvh

Anders

Antingen är det något i uppdateringen som har gått fel, men det troligaste är att det har kommit in sabotageprogram i datorn som har åstadkommit fel i Systemregistret. Här finns det program som kan lösa problemet, och jag skulle även rekommendera att du gör en grundlig genomsökning med något antimalwareprogram för att undersöka så att du inte har fått in något skräp i datorn.


an_la79
Deltagare

    Hej!

    Då run to click inte fungerar så fungerar det inte heller att starta detta program som ni hänvisar till. Jag har sökt igenom datorn med Malwarebytes Anti-Malware utan något fynd.

    Uppskattar om ni kan komma med fler förslag.

    Mvh Anders

    Du skulle kunna testa att använda Systemfilsgranskaren för att se om den hittar några problem. Microsoft har en utförlig guide för detta här.

    Har du manuellt kört Windows Update och kontrollerat så att du har alla de senaste uppdateringarna, inklusive den till Windows v1803? Du kan kontrollera vilken version av Windows du har genom att högerklicka på Start-knappen och välja System. Om det står något lägre en 1803 vid Windows-specifikationer / Version så testa att uppdatera med den stora våruppdateringen, uppdateringar brukar kunna lösa många problem.

    Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.