Strtproblem efter uppdatering 1709

Inte löst
Detta ämne innehåller 7 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 3 månader sedan.
Skapare
erlindgren
Deltagare

Efter uppdatering till 1709 tad visas på skärmen och i nedre högra hörnet WIfi symbolen hjälp och start symr det onormalt lång tid innan jag kan logga in upp till 10 minuter.

Bakgrundsbilden kommer fram och datum tid. I nedre högra hörnet kommer också symolerna för WIfi hjälp och stäng av. Muspekaren fungerar men inloggningsrutan kommer inte fram förren efter väldigt lång tid.

Vad kan felet bero på?

Det skulle kunna vara att operativsystemet har väldigt mycket att arbeta med i och med uppdateringen, i så fall kommer problemet att lösa sig själv när datorn har arbetat färdigt (vilket kan ta några omstarter beroende på vad det är som utförs).

Tar det alltid ungefär lika lång tid innan inloggningsrutan kommer fram?


erlindgren
Deltagare

    Det tar lika lång tid varje gång. Har gjort flera starter och det verkar kvarstå,

    Du skulle kunna testa det som Microsofts tekniker tipsar om i den här tråden, för det låter som att någonting i systemet inte fungerar som det ska. En anledning till att saker kan ta väldigt lång tid är det som kallas för felaktiga anrop. Enkelt uttryckt är det att funktion 1 anropar funktion 2, men funktions 2 fungerar inte som den ska så den svarar inte. Då uppehåller funktion 1 hela systemet tills den tröttnar på att vänta och uppstarten fortsätter. Ungefär som när budfirman (funktion 1) väntar utanför dörren när ingen (funktion 2) är hemma, och efter en stund tröttnar budet och fortsätter sin runda men har blivit försenad.


    erlindgren
    Deltagare

      Tyvärr  blev det inte bättre efter att ha kört Microsofts tips.

      Ta kontakt med Microsoft igen, de borde ha något bättre svar att komma med.

      Vad är det för säkerhetsprogram du använder?


      erlindgren
      Deltagare

        Jag använder Bullgard

        Om du högerklickar på Aktivitetsfältet, väljer Aktivitetshanteraren och går in under fliken Autostart – finns det tjänster och program där som är inaktiverade? Om du eller något systemtrimningsprogram har varit inne och mixtrat med autostarten kanske någon av operativsystemets obligatoriska tjänster har stängts av eller ställts in på fördröjd start, vilket skulle kunna åstadkomma dina problem.

        Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.