Systemåterställning

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 9 månader sedan.
Skapare
janne34
Deltagare

Jag har problem med systemåterställningen. Försökt göra en systemåterställning. Detta misslyckas och jag får då till svar att, Ett okänt fel inträffade under systemåterställningen. (0x8007005). Har försökt med antivirusprogrammet både avstängt och påslaget. Tacksam för all hjälp jag kan få.

MVH

janne34

Den koden betyder ”access denied” så det är någonting som blockerar återställningen från att genomföras, så jag tycker att du tänkte i rätt banor når du testade att stänga av antivirusprogrammet. Nu vet jag inte om det är så i det här fallet, men i de tidiga dagarna av Windows 10 var en del antivirusprogram klumpigt programmerade att de måste avinstalleras för att Windows skulle fungera. Det borde inte vara fallet här, men vi kan behöva ha det i bakhuvudet om vi inte kommer på nåpot annat. Vilket antivirusprogram är det du använder?

Kör du på ett användarkonto som har administratörsrättigheter?

Har du några andra säkerhetsprogram som kan blockera datorns arbete, till exempel en egen brandvägg eller exempelvis program som skyddar mot ransomware eller sabotageprogram?

Det har hänt vid några tillfället att datorer har varit infekterade med sabotageprogram och att dessa program, för att skydda sig själva mot att upptäckas och plockas bort, har blockerat delar av datorn. Du skulle kunna testa att installera, uppdatera och köra Malwarebytes (http://www.malwarebytes.com), IObit Malwarefighter (fordelszonen.pctidningen.se/iobit-malwarefighter) eller liknande program för att se om din dator är drabbad.

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.