Uppdateringar av Windows 10 på USB-minne?

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 2 månader sedan.
Skapare
rolf i roslagen
Deltagare

Datorer med Windows 10 som är anslutna till Internet via fiber ska uppdateras automatiskt. I datorer som är ansluta via mobilt bredband måste man sätta igång uppdateringen själv. Rätt?

Jag har flera exempel på ovana datoranvändare, vars datorer är anslutna via mobilt bredband, som inte har uppdaterat sina datorer på länge. När jag har försökt hjälpa dem (på platser där det finns tillgång till fiber) har nedladdningen och uppdateringen tagit mycket lång tid (flera timmar) och ibland misslyckats. Kan man på något sätt spara uppdateringarna på ett USB-minne så att man åtminstone slipper den långa nerladdningstiden? Det handlar alltså om uppdatering av befintligt Windows 10 och inte uppgradering till Windows 10.

/Rolf

”I datorer som är ansluta via mobilt bredband måste man sätta igång uppdateringen själv. Rätt?”

Enkelt uttryckt, ja. Anledningen är att användare inte omedvetet ska riskera att få skyhöga räkningar för att Windows har laddat hem en uppdatering över ett nätverk som kan ha kostnader kopplat till sig.

Det enkla och mest realistiska svaret på din fråga om uppdateringar är att det inte går. Windows Update är designat att inte ladda hem mer än nödvändigt, så först gör en genomgång av vilka uppdateringar och vilka filer som Windows Update ska hämta innan den skräddarsydda nedladdningen startar.

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.