Vad är "delayed launcher"?

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 9 månader sedan.
Skapare
jennyjakob
Deltagare

För att starta datorn (stationär) så snabbt som möjligt kollar jag i aktivitetshanteraren vad som eventuellt kan göra uppstarten seg. Men jag undrar vad ”delayed launcher” är för något. Hittade något på nätet där det stod att det betyder ungefär ”försenad start” och förklarades med att om det är för många applikationer/aktiviteter som ska startas samtidigt så blir datorn förvirrad om den inte kan använda delayed launcher. Man kan högerklicka på den i aktivitetshanteraren och hamnar då på en exefil som inte säger mig så mycket. Men stämmer förklaringen ovan, dvs att man kanske inte ska inaktivera den i onödan?

Hälsn JennyJakob

Eftersom det finns ett flertal verktyg som ger tillgång så kallad delayed launch kan jag tyvärr inte berätta exakt vad just ditt program gör eller hur det fungerar, men jag kan i alla fall ge mig på en förklaring som förhoppningsvis är begriplig.

Tänk dig Windows som en elektronikbutik när det är dags för mellandagsrea. Butiken slår upp portarna (Windows startar) och genast är det tjugo personer (tjugo program) som vill in i butiken samtidigt (starta samtidigt). Det blir givetvis ett kaos med ett virrvarr av armar och ben när alla klättrar över varandra för att komma in i butiken. Då tar det också väldigt lång tid innan alla tjugo har kommit in. Så fungerar en normal Windows-start.

Om man däremot använder ett verktyg som ger tillgång till försenad start är det som att ställa en väktare utanför dörren som pekar på personerna i tur och ordning och befaller att ”du får gå in direkt, du också, du väntar tre minuter, du väntar fem minuter, du får inte gå in förrän personalen ropar på dig” och så vidare. Mycket mindre trängsel och de viktiga personerna kommer in först medan mindre viktiga får vänta ett tag.

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.