Vad har Microsoft hittat på nu?

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 7 månader sedan.
Skapare
tomashag
Deltagare

När jag försöker köra enhetshanteraren i Win10 så dyker det upp ett meddelande som säger att Device Guard har blockerat mmc.exe att köra. Kontakta din supportavdelning. Vad menas?? Jag är ensam på min dator och har minsann ingen supportavdelning att fråga (utom här kanske). Hur ska man få igång enhetshanteraren?

Det är skumt, eftersom Device Guard är en säkerhetsteknik som Microsoft introducerade i Windows 10 (för mer än två år sedan) och MMC är utvecklat av Microsoft och en inbyggd del av operativsystemet. Det borde med andra ord inte vara några som helst problem.

Använder du ett konto som har administratörsrättigheter? Ifall det har smugit sig malware i datorn – har du testat att köra antivirusprogram och till exempel Malwarebytes för att kontrollera så att inte någonting otrevligt har modifierat MMC?


tomashag
Deltagare

    Jag är administratör på datorn. Jag körde Norton Power Eraser och den hittade en fil som den ville radera. Den såg ut som en uppdatering till mitt Radeon-kort. När den togs bort så fungerade enhetshanteraren igen. Man upphör aldrig att förvånas!

    ATI och sedermera AMD har lyckats åstadkomma en och annan konstighet i sina drivrutiner och program genom åren, men om det här är en sådan så var den ny för mig. Huvudsaken är att du löste det.

    Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.