Visa video i VLC

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 9 månader sedan.
Skapare
sigge.ivarsson
Deltagare

På min XP-dator kunde tidigare alla videor öppnas i VLC med ett dubbelklick. Nu har VLC-ikonen försvunnit vid filnamnen.

I Mappalternativ finns VLC-ikonen men det händer ingenting när jag klickar på den. Klickar jag på ”Öppna med ” på en fil visas dialogutan ”Den här filen har inte något program associerat………. Högermarkerar jag en videomapp – då kan jag ”Spela upp med Mediaspelaren VLC”  och då spelas filerna upp automatiskt. Varför kan jag inte markera en videofil och spela upp den?

Det beror på att videofilerna inte längre associeras med VLC, så att datorn inte har en aning om vilket program som ska användas för att öppna filerna.

Jag är osäker på hur det ser ut i XP, men om du högerklickar på en videofil borde du bland annat få fram alternativ för att välja vilket program som du vill öppna filen med, och där har jag för mig att det finns en kryssruta för att välja att det programmet alltid ska användas.

Ett annat alternativ är att ladda hem VLC från Fördelszonen och installera det igen, detta borde återställa filassociationerna för de filtyper som VLC kan hantera.

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.