Windows 10 Creators Update

Inte löst
Detta ämne innehåller 8 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av PC-tidningen support PC-tidningen support 5 dagar, 11 timmar sedan.
Skapare
tozon
Deltagare

Har precis installerat den nya updaten och konstaterat att den tog drygt 4 timmar på en hyffsad hemdator.

Vågar knappt försöka på en laptop som har lite lägre kapacitet.

Har inte kollat så mycket vad som ändrats, men det kommer nog frågor på det också.

///T

Tja, vad kan man säga, det är en väldigt stor och omfattande uppdatering. Det finns mycket smått och gott att upptäcka, personligen är jag mest nöjd med att de har gjort Edge ännu bättre än tidigare.


tozon
Deltagare

  Ja, jag gillar uppdateringen vad jag hittills sett. Att göra mappar av app/genväg är en grej jag gillar från WP10, men det halkar in för lätt till mappar när man flyttar runt och jag hittar inte hur jag får ur genvägen från mappen!!! Hade för mig att jag fixade det iWP, men hittar inte det där heller. Man kunde namnge mappen i WP från början, men hittar inte det heller. Lite dåligt med förklaringar när man inte är supernörd.

  ///T

   

  Det kan vara lite dåligt med förklaringar oavsett vem man är. Men å andra sidan innehåller den här typen av uppdateringar så fasligt många förändringar och tillägg att om det skulle släppas en komplett dokumentation (vilket det säkert finns någonstans) skulle ingen orka läsa den.


  tozon
  Deltagare

   Det har fixat sig med hur man tar ur genvägar ur den bildade mappen.

   Man öppnar mappen och flyttar ur genvägen till området utanför mappens yta så lägger sig den fritt igen.

   Kruxet är att man måste tydligen ha gott om plats runt den öppna mappens område för att den ska flyttas, så det bästa verkar vara att först flytta mappen till ett ensamt läge och sen göra operationen. Det verkar inte funka om mappen ligger mitt i alla andra mappar och genvägar, då hoppar genvägen gärna in i en annan mapp eller gör en ny mapp ihop med nån annan genväg som man inte hade tänkt sig.

   ///T

   Snyggt att du löste problemet, men det låter som att Microsoft kan behöva korrigera marginalerna för drag’n’drop en aning.


   tozon
   Deltagare

    Jag tycker att uppstart och allmänt att W10 går snabbare efter den här uppdateringen.

    Lite fix här och där så blir det nog bra!

    ///T


    canberger
    Deltagare

     Alla försök att ansluta till internet har försvunnit efter uppdateringen. Varken via kabel eller trådlöst. Alla enheter kan ses i systemet utom i Aktivitetshanteraren. Av fyra datorer som jag uppdaterade funkade bara två utan problem. En dator har jag lyckat fixa men min huvuddator är död för omvärlden. Dessutom går det ju inte heller att göra en Roll-Back till ett rent W10!

     Testa följande:

     1. Tryckt Windows+R för att få upp Kör-fönstret.

     2. Skriv CMD och tryck Enter för att öppna Kommandofönstret.

     3. Skriv PING http://WWW.BING.SE (observera mellanslaget mellan kommandot och webbadressen) och tryck Enter. Tyvärr envisas forumet med att lägga till http:// framför adressen vilket skapar ett felmeddelande, det ska bara står PING WWW och så vidare.

     Får du något svar från webbplatsen liknande det på bilden?

     Bifoga filer:

     Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet