Windows 10 kontra Windows 7

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 1 månad sedan.
Skapare
geask962999
Deltagare

Jag har fram till nu enkelt kunnat växla startmenyn med den nya Windovs 10 bilden och apparna från Windows 7.  Helt plötsligt kan jag inte det längre Det är omöjligt att återfå skrivbordet som det såg ut i Windows 7. Hur kan jag återfå den gamla  möjligheten och hur hittar jag papperskorgen i Windows 10?

Tyvärr förstår jag inte riktigt beskrivningen av problemet. Handlar det om att du, när datorn startar, hamnar i Start-menyn i stället för att skrivbordet visas? Om det är det som är problemet, gå in i Inställningar, System och klicka på Surfplatteläge i vänsterkolumnen. Kontrollera att alternativet När jag loggar in är satt till använd skrivbordsläge, då kommer skrivbordet att visas när datorn startar.

Det enklaste sättet att hitta Papperskorgen är att (i skrivbordsläget) trycka på Windows-tangenten och skriva Papperskorg för att få fram den som ett sökresultat. Sedan är frågan vad du vill göra med Papperskorgen – vill du ha en ikon på skrivbordet eller vill du göra något annat?


geask962999
Deltagare

    Det som är problemet är att jag tidigare kunnat växla mellan skrivborden genom att trycka på Windowsknappen längst nere till vänster. Då har skrivbordet utseende som i Windows 7 dvs en mängd ikoner med ett tryck ändrar jag till skrivbordsutseende som i Windows 10. Fungerar fortfarande på vår andra dator men har helt plötsligt slutat att fungera på den andra. Det har bekvämt att kunna fortsätt med Windows 7:s skrivbord med alla ikoner. Går det att göra något åt detta

    Jag tror att vi pratar lite förbi varandra. Skrivbordet i Windows 7 och skrivbordet i Windows 10 är näst intill identiska med de vanliga programikonerna och så vidare. Det finns med andra ord inte olika skrivbord att växla mellan. Den stora utseendemässiga skillnaden är Start-menyn som visas när man antingen klickar på Start-knappen eller trycker på Windows-tangenten. Startmenyn i Windows 7 består som bekant av ett sökfält, en kolumn med ikoner et cetera, medan Windows 10-menyn visar en kolumn med installerade program/appar men framför allt en mängd paneler med information som kan uppdateras och sådana saker.

    Så vad är det som händer, som du vill ändra på? Laddar inte Windows 10-datorn skrivbordet utan när Windows har laddat färdigt befinner du dig i vad som nästan kanske beskrivas som en Windows 10-startmeny som täcker hela skärmen, eller vad gör datorn?


    geask962999
    Deltagare

      Hej

      Det har varit lite svårt att förklara vad jag ville åstadkomma men efter att hittat papperskorgen lyckades jag (god tur) även åstadkomma att jag nu åter kan enkelt växla mellan den gamla startsidan (Windows 7) och den nya (Windows 10). Problemet är löst tyvärr vet jag inte hur. Tack i alla fall

      Huvudsaken är att det löste sig.

      Ämnet ’Windows 10 kontra Windows 7’ är stängt för nya svar.