Windows 10-uppdatering till hembyggd dator

Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 3 månader sedan.
Skapare
gert persson
Deltagare

Hej!

Har win 10 update från win 8 licens på min gamla dator. Ska bygga ny dator kan jag flytta över win 10 till den nya datorn och den nya hd eller måste jag köpa nytt win 10. Går det att sätta den gamla hd i den nya datorn kanske?.

Mvh Gert

Det kommer troligtvis inte att fungera.

Windows 10-licenser, inklusive uppdaterade licenser från tidigare Windows-versioner, fungerar så att operativsystemet skapar en form av avbildning av datorn specifikationer med en mängd detaljer om exempelvis moderkortet, hur mycket minne datorn har, vilket grafikkort, vilken hårddisk och så vidare. Denna avbildning kopplas automatiskt till din Windows 10-licens.

När det sedan blir dags att uppgradera en dator kommer operativsystemet att skapa en ny avbildning som jämförs med den tidigare. Om det bara handlar om små skillnader som ett bytt grafikkort, en utbytt eller extra hårddisk och sådana detaljer, då är det inga problem utan att allt kommer att fungera som tidigare. Om det däremot har skett för många och/eller ändringar, vilket är det minsta man kan säga om att bygga en ny dator, då kommer skillnaderna mellan avbilderna att vara så stora att ändringarna inte längre anses vara en uppgradering, och då kommer Windows 10-licensen inte längre att fungera.

Det är med andra ord en överhängande risk att du kommer behöva köpa en ny licens.

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.