Windows Hello PIN

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 5 år, 11 månader sedan.
Skapare
kentcl856975
Deltagare

Varje gång jag startar upp en av mina datorer med Windows 10 Pro så får jag frågan ”Create a Pin”. Jag vill inte använda Windows Hello men får inte bort det. På övriga datorer med samma op.system och rev. har det aldrig varit något problem.

En liten detalj i sammanhanget, men PIN-kod och Windows Hello är olika saker, bägge handlar om inloggning men det är den enda likheten.

Om du söker efter och startar Inloggningsalternativ, tycker Windows att Hello respektive PIN-kod redan är konfigurerat?


kentcl856975
Deltagare

    Jag får förtydliga mig, eftersom jag dels blandat ihop Windows Hello med Pinkod och dessutom varit otydlig.

    Vid uppstart så får jag först frågan om lösenord, som jag fyller i och som verkar accepteras.

    Samtidigt står det ovanför inloggningrutan ”Want to sign in faster and more securily. Enter your password to set up Windows Hello”.

    Jag har nu upptäckt att byter jag sign-in option till Microsoft Account Password så fungerar det riktigt, när jag provat några gånger! Så problemet verkar löst.

    En kompletterande fråga är ju: Vad är Windows Hello. Behöver jag den funktionen och om ej går det att ta bort den fullständigt?

    Skönt att det löste sig.

    Windows Hello det sammanfattande namnet på vad man kan kalla biometrisk inloggning, till exempel med ansikte, fingeravtryck eller iris. Det kräver hårdvara som ännu inte är speciellt vanlig på ordinära hemdatorer, men det är på gång de kommande åren.

    Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.