Windows tangenten fungerar inte

Löst
Detta ämne innehåller 6 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 2 månader sedan.
Skapare
erlindgren
Deltagare

Jag har en Lenova laptop med Windows 10. När jag skulle öppna ett worddokument från utforskaren kunde den inte hitta word. Samtidigt finns det inget trådlöst nätverk tillgängligt (men det går att skriva ut via nätverket). Windows tangenten fungerar inte men däremot skrivbordet och jag kan köra program. Mitt F-secure skulle plötsligt ha inloggningsuppgifter.

Sedan kommer ett fönster upp med ”Message descrption”. När jag försöker installera om från skivan kommer samma meddelande upp. Jag skulle försöka köra i felsäkert läge men kommer inte dit.

Det var en fasligt massa trassel som du har råkat ut för. Jag tror att vi får börja i någon ände och börja nysta så får vi se vart vi hamnar.

När du skriver att du inte kommer till felsäkert läge, beror det på att datorn trasslar eller att du inte ”hittar dit”? Om det beror på att du inte hittar dit, så har Microsoft en bra guide här. Jag tycker att du har helt rätt i att det kan vara bra att börja i felsäkert läge. Ladda hem, installera och uppdatera Malwarebytes Anti-Malware från Fördelszonen, och sedan köra det programmet i felsäkert läge. Om du även kan få fart på ditt antivirusprogram i felsäkert läge är det bra, men du kan även testa att köra det inbyggda Windows Defender som faktiskt är helt okej.


erlindgren
Deltagare

    Strulet började någon dag efter att jag installerat DriverBooster från fördelzonen. Vet inte om något hänt vid uppdatering av någon drivrutin.

    Jag har ominstallerat virusprogrammet och kört virusgenomsökning utan att hitta något. Har också kört Malwarebytes utan något allvarligt. Försökt att köra systemåterställning men har ingen återställningspunkt innan strulet. Kan köra via Lankabel men kommer inte åt startmenyn. Måste hitta programmen i utforskaren för att starta dem.

    Klicka på Start-knappen och välj Inställningar. I sökrutan skriver du Enhetshanteraren och klickar på den när den dyker upp bland sökresultaten. När du tittar i programhanteraden, finns det några enheter som har någon form av ikoner, antingen röda eller gula?

    Ett annat alternativ är att använda Windows inbyggda reparationsverktyg. Microsoft har en utmärkt guide för det här.


    erlindgren
    Deltagare

      Hittar inget i enhetshanteraren som är avvikande.

      Har kört alla kommandon enligt Microsoft och den säger att den har reparerat skadade filer

      ”<span lang=”EN-US” style=”font-size: 10.5pt; line-height: 107%; font-family: ‘Courier New’; mso-fareast-font-family: Calibri; mso-fareast-theme-font: minor-latin; mso-ansi-language: EN-US; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: AR-SA;”>Verify and Repair Transaction completed. All files and registry keys listed in this transaction<span style=”mso-spacerun: yes;”>  </span>have been successfully repaired”</span>

      ändå kvarstår problemet.


      erlindgren
      Deltagare

        Har laddat om Windows 10 och är nu löst

        Skönt att höra.

        Ämnet ’Windows tangenten fungerar inte’ är stängt för nya svar.