Återskapa e-mail

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år, 7 månader sedan.
Skapare
ebba s
Åskådare

Av misstag så så installerades hela windows 10 om, den sparade dock dokumenten. Saken är att jag hade Live Mail kvar som program med alla mejlen. Finns det något sätt att hitta eller komma åt dom eftersom Live Mailen numera är nedlagd sedan 2017. Går det att söka med någon ”recoveryprogram” eller liknade och så viss hitta dom med rätt fil ändelse. Har numer eM Client men den hittar inte, från var man importerar de gamla mejlen.

// EbbaS

För att gå till den plats där Live Mail sparar sina filer måste först se till att Utforskaren visar dolda filer. Öppna Utforskaren, gå in under fliken Visa och se till att alternativet Dolda objekt är markerat i avsnittet Visa/dölj. Se dessutom gärna till att Filnamnstyper är markerad på samma plats.

Sedan trycker du på Windows-tangenten + R på tangentbordet för att få fram dialogrutan Kör… och där skriver du in följande (eller kopierar det här och klistrar in i rutan) :

%UserProfile%\AppData\Local\Microsoft\Windows Live Mail

Nu öppnas ett fönster i Utforskaren och visar innehållet i mappen Windows Live Mail om den mappen finns kvar. Där finns alla filer som programmet använder, inklusive lokalt sparade e-postmeddelanden.


ebba s
Åskådare

    Nja dessvärre så hittar jag ingen Live Mail mapp. Filnamn o. dolda objekt är i kryssade, det jag får upp syns på skärmklippet som jag bifogar. Live Mail kan väl inte ha skrivits över i samband med att den installerade om windows 10. Det fåniga är att jag hade en backup, men när jag importerade den till eM Client så fanns det inget i inboxen men däremot fanns hur mycket som helst i kastat boxen. Mycket skumt.

    Bifoga filer:

    Testa att ”backa” ett steg så att du i stället navigerar till %UserProfile%\AppData\Local\Microsoft\ så kanske hitta antingen Windows Live eller Windows Mail, där kanske filerna finns.


    ebba s
    Åskådare

      Dessvärre ingen tur där heller. Provade att söka Live Mail på c-disken utan resultat det enda som kom upp var mina sparade adresser på skrivbordet. Ominstallationen kan väl inte ha raderat allt i programväg? om den inte skrivit över allt, kan man väl hitta det via något program som letar upp raderade filer eller liknade? borde finnas kvar på hårddisken tycker jag.

      // EbbaS

      Att själva programmet har försvunnit är inte så konstigt eftersom ominstallationer/återställningar antingen rensar allt eller rensar allt men lämnar personliga filer som dokument, bilder et cetera.

      Du kan försöka rädda filerna med programmet som den här guiden handlar om, men eftersom det inträffade i samband med en ominstallation skulle jag gissa att filerna har skrivits över så mycket allt de inte går att rädda.

      Forumet ’E-POST’ är stängt för nya ämnen och svar.