Bifoga bild i e-post

Inte löst
Detta ämne innehåller 13 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 månader sedan.
Skapare
paulurban
Deltagare

När jag bifogar bilder ur mitt bildarkiv, då kan mottagaren se hela arkivet och dessutom allt annat sparat, dokument etc. Hur renar jag bilden så det blir just den som når mottagaren?

Det låter väldigt mystiskt. Vad är det du använder för att skicka e-post, är det en e-postklient (Outlook, Thunderbird et cetera) eller använder du webbläsaren och gör allting online? Vilken e-posttjänst är det du använder (Gmail, Outlook.com eller någon annan)? Var förvarar du bilderna?


paulurban
Deltagare

  Hej, jag använder Outlook och bilderna har jag sparat via -Arkiv – Spara som- till min dator. Jag har Windows 10.

  Det måste vara något annat för om arkivet enbart ligger lokalt på datorn kan inte e-postmottagare se någonting i det, framför allt inte om det bara är en bild som är bifogad. Är du säker på att arkivet inte ligger i exempelvis OneDrive (och därmed synkar med ditt konto på internet) och att du inte enbart bifogar en bild utan i stället en länk till hela mappen på OneDrive där bilden ligger?


  paulurban
  Deltagare

   Jag vet inte om bilderna ligger på OneDrive. Men jag ser att det finns en Microsoft OneDrive bland programmen. Ska jag avinstallera det?


   paulurban
   Deltagare

    Nu har jag avinstallerat, men det hjälpte inte. Jag skickade en bild till mig själv. När jag sedan högerklickar på bilden, får jag upp en lista på möjligheter. Klickar jag på den översta, utforska etc, då får jag fram hela bildarkivet etc.

    Du ska absolut inte avinstallera OneDrive.

    Att du får upp den möjligheten kan bero på att du tittar på samma dator som du skickade bilden från. Är du säker på att andra mottagare som du skickar till kan se något annat än bara den bifogade bilden?


    paulurban
    Deltagare

     Då får jag installera OneDrive igen. Jag har kollat om mottagen får hela bildarkivet. Så var det. Messa en adress till min mob så sänder jag en bild. 0705116841.


     paulurban
     Deltagare

      Nu har jag installerat OneDrive igen. Dragit ett foto till OneDrive och sedan skickat den till mig själv. När jag sedan högerklickar på bilden så visas en åtgärdslista. Den börjar med – Växla till utforskarläge. Via den öppnas sedan foton och dokument etc.

      Eftersom det är i Utforskaren handlar det troligtvis bara om att du kan se det eftersom det är på din lokala dator, jag betvivlar att personer som du skicka bilder till kan se något i din dator. Utan specialprogram är det inte möjligt för någon utomstående att använda Utforskaren på din dator.


      paulurban
      Deltagare

       Hej, nu har jag distribuerat mitt mail, med 10 bilder, till mottagargruppen. Ca 250 personer. När jag kollar med några mottagare, så bekräftar dom att samtliga mina foton sedan 2012 finns att se om dom 1. högerklickar på bilden, 2 klickar på utforskarläge.

       Jag föreslår att di kontaktar Microsofts support via appen Få hjälp angående detta. Jag har pratat med tekniker som kollektivt skakar på huvudet och säger att det är omöjligt att det fungerar på det sättet.


       paulurban
       Deltagare

        Ok

        Om de kommer med några intressanta förslag få du gärna berätta om dem så att vi andra kan lära oss något.

        Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet