Byta E-postprogram

Inte löst
Detta ämne innehåller 2 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  user-332176 10 år, 1 månad sedan.
Skapare
user-332176
Deltagare

När jag är inne på någon myndighets hemsida eller liknande och klickar på kuvert symbolen för att sända ett meil så dyker alltid E-post programmet ”Microsoft office Professional” upp som jag inte har längre. Därför kan jag inte sända något meil. Jag vill därför också byta E-postprogram till gmail som jag har.

Hör gör jag?

Eftersom Gmail är webbaserat finns det inget program i Windows och då går det inte att ställa in Gmail som standardprogram för e-post.

Vi hade en lösning på det i nr 3/2014 i form av programet Gmaildefaultmaker. Installera det från cd:n och välj under installationen att du vill använda Gmail. När det är klart kommer standard-e-postprogrammet vara Gmail. När du vill skicka e-post öppnas standardwebbläsaren och du får logga in på ditt Gmailkonto.

Vänligen
Markus Dahlberg, redaktör


user-332176
Deltagare

    Det fungerar inte.  Jag går inpå Migrationsverkets hemsida och där på ”Bjuda in släkt och vänner” för att därifrån sedan med e-post kunna sända blanketten ” inbjuda blankett 240011″.

    Jag klickar på ”kuvert” symbolen och bifoga i högerspalten. Då kommer ”Microsoft Office——–” ändå fram.

    I en annan ruta som också dyker upp får jag meddelandet att Outlook är för närvarande inte standard program för e-post, kalender och kontakter. Vill Du använda outlook som standard program?

    Där klickar jag på ”Nej” rutan.

    Ändå händer inget mer utan Outlook finns kvar och inget G-mail syns till.

    Forumet ’E-POST’ är stängt för nya ämnen och svar.