Byta epost program och leverantör

Löst
Detta ämne innehåller 7 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år sedan.
Skapare ulfjp
ulfjp
Deltagare

Hej !

 

Jag har en kompis som kör Stockholms stadsnäts eget e-postprogram. Personen vill nu byta till annat lite snabbare och stabbilare program, tex Outlook.

Vi har skapat ett outlook konto med samma e-postadress, men vi får det inte att funka. Är det ngt man behöver man veta från den andra leverantören. In- och utgående server etc etc eller vad.

Innan jag kan börja komma med förslag skulle jag behöva ställa en motfråga. Ett outlookkonto med samma e-postadress, betyder det att ni har skapat en e-postadress på tjänsten outlook.com?

ulfjp
ulfjp
Deltagare

    Hej !

    Ja, jag skapade ett outlook.com konto med samma mail-adress som min kompis har i stockholms stadsnäts eget mail-program.   ”namnet på min [email protected]

    Det gick att skicka mail från detta nya outlook.com konto, till tex mig, MEN mitt svar gick inte till outlook kontotr utan fanns då i stadsnätets program.

    Jag har bett stockholms stadsnät support att hjälpa mig men det har inte lyckats.

     

     

    Det låter som någon form av adressförvirring, antingen i beskrivningen eller för programmen. Att skapa exakt samma adress på outlook.com går inte, det vill säga att [email protected] på stadsnätet blir [email protected]. Om han konsekvent använder outllok.com-adressen så borde allting fungera som det ska.

    Här låter det däremot som att han skickar från outlook.com-adressen men använder stosn.com-adressen som svarsadress. Det skulle förklara varför han skickar från outllok.com men när du svarar blir det inte till avsändaradressen utan den angiva svarsadressen, vilket får meddelandet att hamna på fel plats. Undersök inställningarna på outlook.com och se till att plocka bort alla spår av stosn-adressen (eventuellt om den behöver bytas tillbaka till outlook.com-adressen som är grundinställningen) så borde det fungera.

    ulfjp
    ulfjp
    Deltagare

      Hej !

      Tack för förklaringen. Men jag har en fråga.Vad min kompis vill ha är ”[email protected]” även i Outlook. Går det ?

      Hon vill egentligen inte BYTA adress, då det innebär ett för stort arbete.

       

      Eftersom Microsoft har trasslat till det här med namn så finns risken att jag kan uppfattas som överdrivet tydlig nu. 🙂

      Att använda stosn-adressen i programmet Outlook borde inte vara några problem, eftersom jag misstänker att stadsnätets tjänst har information om vilka servrar som ska användas för att hämta och skicka e-post med programmet.

      Att använda stosn-adressen med tjänsten outlook.com, då blir det enkla svaret att nej, det går inte. Du kan få outlook.com att hämta e-post från stosn-servrarna och flytta meddelandena till outlook.com-tjänsten, men det kommer inte att gå att skicka från outlook.com med stosn-adressen.

      Det är väldigt förvirrande att Microsoft har döpt programmet till Outlook och tjänsten till outlook.com när det handlar om två helt olika saker.

      ulfjp
      ulfjp
      Deltagare

        Hej och tack för bra support och svar. Då är jag med. Min kompis får fortsätta med stadsnätet, det är inget att göra.

        Jag tror inte Outlook är ngt alternativ.

        Vi kan härmed stänga ärendet.  Lycka till med fortsättningen på en bra tidning.

        Mvh Jörgen P. Stockholm.

        Bugar och tackar. Om kompisen tröttnar kan det kanske vara värt att överväga att börja använda både stadsnätsadressen och en outlook.com- eller gmail-adress parallellt, för att sedan fasa ut stadsnätet. Det är aldrig bra att vara bunden till en e-postadress som bara finns hos en specifik internetleverantör. Oberoende adressen tveklöst alltid bättre, men det är en annan historia.

        Ämnet ’Byta epost program och leverantör’ är stängt för nya svar.