Delat: Hur byta ut Windows live mail

Löst
Detta ämne innehåller 8 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 månader, 3 veckor sedan.
Skapare
daniel.wr
Deltagare

Hej!

Jag använder Windows live mail och tänker byta till Thuderbird eller Mailbird. Men först vill jag komma åt mina gamla mail och spara ner dem på en usb-sticka. Var hittar jag mailen på min dator som kör Windows 10 och hämtar mail via one.com?

Det finns många olika sätt att flytta, exportera och importera e-post, men mycket handlar om vilket program du väljer att flytta till. Så innan vi tittar närmare på hur vi kan tackla problemet, bestäm dig för vilken e-postklient som du vill satsa på. Här har vi testat några olika gratisalternativ, men om du använder e-post väldigt mycket skulle jag även vilja inflika Outlook som ett extra alternativ (e-postklienten, ej att förväxla med e-posttjänsten outlook.com.)

Passa även på att läsa den här artikeln, den har visserligen blivit lite gammal men principerna gäller fortfarande.


daniel.wr
Deltagare

  Tack för svaret! Rätta mig om jag har fel: e-postklienten är en molntjänst?

  Hur bär jag mig åt att börja använda den, om jag bestämmer mig för det?

  /Daniel


  daniel.wr
  Deltagare

   Ooops. Ser nu att svaret på mina följdfrågor nog finns i de länkar ni skickat.

    

   /Daniel

   En e-postklient är ett vanligt program som installeras på datorn. Det är bara en benämning på vilken typ av program det är – Word är en ordbehandlare, Excel är ett kalkylprogram, Firefox är en webbläsare, Thunderbird är en e-postklient och så vidare.


   daniel.wr
   Deltagare

    Tack för svaren, men frågan återstår om var på datorn jag hittar mina sparade mail när jag använder Windows Live Mail. Datorn kör Windows 10 i den uppdaterade version Microsoft behagat skicka mig.

    Jag vill spara ner dem till en usb-sticka.

    De borde ligga under sökvägen C:\Users\[logon]\AppData\Local\Microsoft\Windows Live Mail, alternativt C:\Användare\[logon]\AppData\Local\Microsoft\Windows Live Mail där [logon] är namnet på ditt användarkonto. Det är dock inte säkert att du har någon nytta av datafilerna eftersom det brukar vara nödvändigt att exportera och importera e-post mellan program.


    daniel.wr
    Deltagare

     TACK för svaret!
     Trevligt veckoslut!

     Daniel

     Tack detsamma.

     Ämnet ’Delat: Hur byta ut Windows live mail’ är stängt för nya svar.