E-mail. Automatisk uppkoppling till möte

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år, 6 månader sedan.
Skapare
bosabosa
Åskådare

I PC FÖR ALLA, septembernumret står följande

Citat

Du kan inte bara använda videomötestjänsten Google Meet i datorn. Den finns även som en app för mobilen — och numera även i Gmail. Gmailappen har nämligen precis uppdaterats med Google Meet-stöd.

Att använda den är enkelt. Klicka på den nya knappen ”Möte” längst ned. Om du har fått en mötesinbjudan från någon väljer du Anslutmedkod, fyller i den kod du har fått av arrangören och trycker på Gå med.

Själva gränssnittet är enkelt att navigera i. Högst upp väljer du vilken kamera och högtalare du vill använda. I nederkant finns ikoner för att avsluta samtalet och för att stänga av kameran och mikrofonen. Vill du göra mer trycker du på de tre punkterna till höger för att exempelvis skicka textmeddelanden och dela

Slut citat

Jag får inte knappen ”Möte” när jag öppnar min E-mail

Bara så att vi inte pratar förbi varandra – du syftar på appen Gmail i telefonen?


bosabosa
Åskådare

    Nja. Jag har tolkat artikeln så, att ”PC för alla” menar också i Windows 10.

    Jag tolkar det lite annorlunda. Bland annat står det om ”Gmailappen” (där jag visserligen skulle vilja ha ett bindestreck så att det stor Gmail-appen, men de har säkert bara sluntit med fingrarna). Eftersom det inte finns någon officiell Gmail-app för Windows 10 anar jag att det handlar om Android. Gmail fungerar faktiskt enbart som webbtjänst och e-posttjänst i Windows, det finns ingenting officiellt för Gmail i eller för Windows 10 utöver att det går att surfa till/ansluta till tjänsten.

    Däremot går det att surfa till webbtjänsten och hitta alternativ för Meet, men då finns de längst ner till vänster (se bild).

    Bifoga filer:

    bosabosa
    Åskådare

      Tack för förklaringen,

      Skönt att frågetecknen blev utropstecken. 🙂

      Forumet ’E-POST’ är stängt för nya ämnen och svar.