eM Client

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 1 månad sedan.
Skapare
user-334708
Åskådare

Jag har just laddat hem E-postprogrammat eM Client via Fordelszonen. Enligt PC-tidningen 2/2018 behöver man bara fylla i sin e-postadress och lösenord(den som jag en gång fick tillsammans med adressen, antar jag?) ”varefter eM Client själv hämtar resten av konfigurationen från din e-postleverantör” sägs det i texten. Så gjorde jag varpå efter en stund meddelades att ”servern hittats men autentiseringen misslyckats. Kontrollera e-postadressen och lösenordet.” Vilket jag gjorde och upprepade proceduren med samma resultat. Autentiseringen misslyckades åter. Jag ringde då upp e-postleverantören och förklarade problemet. Jag fick veta att jag absolut måste knappa in konfigureringen själv. Under installationsförloppet presenterades dock aldrig någon möjlighet att manuellt fylla i dessa uppgifter. Jag har alltså totalt misslyckats installera programmet. How come?

Nu vet jag inte vilken e-postleverantör du använder, men det låter som att de använder en så gammal teknik att den inte presenterar den nödvändiga informationen så att eM Client kan läsa den.

När programmet startar med fönstret Ställ in ett konto visas förstahandsvalet Automatisk installation. Klicka på E-post på raden under följt av Annat längst ut till höger (se bild). Sedan behöver du bara följa guiden för att mata in all information om inkommande server med mera.

 

Bifoga filer:
Forumet ’E-POST’ är stängt för nya ämnen och svar.