Erbjudande via Amazon

Löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 månader, 1 vecka sedan.
Skapare
user-449222
Åskådare

Nu översköljs jag av erbjudanden om MS Office 2019 för 236,44!!

Vet ni om det är något lurt? Hur kan det vara så billigt?

Från Ämne Mottaget Storlek
Microsoft 0ffice [Suspected Spam] Microsoft 0ffice 2019 Pro Plus 32/64 Bit Lifetime License Genuine Key For (5 PC) 07:02 2 KB

Om man ska ta i med lite kraftfullare tongångar så är det troligtvis en fråga om vad som närmast kan beskrivas som stöldgods. Den här typen av nycklar brukar vara väldigt vanliga för alla former av programvara och handlar ofta om att nycklarna är byte från en intrång vilket gör det till stöldgods, eller så kan också handla om att någon har handlat stora mängder nycklar med ett stulet kreditkort och sedan vill sälja nycklarna fort för att få ”lagliga pengar”. Ofta brukar den här typen av nycklar för eller senare stängas av vilket gör programvaran oanvändbar och det går inte att häva köper eller få pengarna tillbaka eftersom man vanligtvis har köpt stöldgods.

Jag är lite osäker på vad de syftar på med ”Pro Plus” men det billigaste paketet jag kan hitta heter Home & Student och avser en licens, och det paketet kostar ungefär 1500 kronor. Precis som du säger får det ett pris på 240 kronor att verka skumt. Att det dessutom står märkt med ”[Suspected spam]” minskar ju inte misstänksamheten. Som pricken över i:et påpekar de dessutom att det är ”Genuine key” vilket knappast borde vara ett argument för en seriös säljare.


user-449222
Åskådare

    Tack för en bra information. Suspected spam antar jag att mitt e-postprogram (Kaspersky) lagt till. Men som vanligt i alla affärer, är det för billigt då är det bättre att avstå än att få problem med produkten.

    En mycket sund inställning tycker jag.

    Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet