gemensam E-post adress för fler användare

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 5 år, 6 månader sedan.
Skapare
sbg-6f53634a89
Deltagare

Kan man på ett enkelt sätt dela på en e-mailadress utan den är kopplad till en person?

Vi är en förening som vill kunna ta emot och sända mail till våra medlemmar utan den är kopplad till en specifik person i föreningen och att alla i styrelsen ska kunna logga in på mailen. Spelar ingen roll om det är samma lösen för inloggningen.


Bluejeans

Bluejeans

Det enklaste svaret är att skapa en e-postkonto och låta alla i styrelsen ha inloggningsuppgifterna. De tär dock lite avhängt på vilken e-posttjänst ni använder, eller vilken teknik som finns ”bakom kulisserna” om ni har en egen domän. Vad är det för e-posttjänst ni använder (eller har tänkt använda)?


sbg-6f53634a89
Deltagare

    Det spelar troligen ingen roll vilken tjänst vi använder, gmail, hotmail eller liknande.. bra om det är lätt att använda då inte alla har datavana.. vi har däremot inget webhotell eller domän. Har provat att lägga upp mail bl.a. då i hotmail men då kopplas ju mailkontot ihop med mig personligen eller kan man gå runt detta? Då tanken är att föreningen ska kunna ha denna adress gemensamt och dela på inloggningsuppgifterna.

    Bluejeans

    Jag tror att det smidigaste blir att skapa en Gmail-konto (eller Google-konto om man ska vara noga) som blir något av en egen person vars inloggningsuppgifter alla i styrelsen har tillgång till.

    Forumet ’E-POST’ är stängt för nya ämnen och svar.