Hur blockera e-postterror

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 2 år, 4 månader sedan.
Skapare
absolut74
Åskådare

Jag har under längre tid utsatts för formlig terror från bla McAfee, Norton och inte minst från ”galanta damer” och bitconskojare. Jag använder gmail och använder konsekvent den blockeringsfunktion som erbjuds men den hjälper inte på något sätt. Det framgår inte om det är avsändarnamnet eller IP-adressen som blockeras, men jag antar det är adressen då samma IP återkommer medans avsändaren varieras.
Jag har förstått att brandväggen kan konfigureras men inte hur – behöver hjälp. En viktig delfråga är om flera IP kan blockeras med en och samma procedur eller om den måste upprepas var gång – jag har samlat på mig en drös av spam-IP från jordens alla hörn. Om Gmail är sämst i klassen är jag beredd att byta, men till vad i så fal – tips mottas tacksamt.

Om red läser detta, så skriv gärna en artikel om eländet med terroriserande epost – ofta flera identiska samtidigt och flera ggr om dygnet. Jag tror detta är ett mycket vanligt problem som bara ökar. Vi läsare kanske kunde bidra med IP-adresser som ni publicerade så vi kunde ligga steget före – förutsatt blockering kan utföras på ett något enkelt sätt – kanske finns någon app som gör jobbet?

Om du enbart använder Gmail i webbläsaren finns det tyvärr inte några alternativ utöver att blockera adresser och att försöka arbeta proaktivt med filter för att försöka filtrera bort inkommande skräppost. Här är nackdelen att Gmail tydligt förklarar hur ett filter ska göras (det kan man läsa om här) men sättet som de har skapat funktionen gör det till ett ganska trubbigt verktyg.


stigarn359729
Åskådare

    Har precis samma problem som absolut74 i Outlook med massor av skräppost , men mest irriterande är varnings-fönstret nere i högra hörnet att man har virus i datorn som ploppar upp hela tiden från McAfee o Norton .Använder Edge

    Jag tror inte att det är något varningsfönster, jag tror att det är reklam från någon webbplats där du har råkat tillåta att den får visa aviseringar. Skulle du kunna lägga upp en bild på hur ett varningsfönster ser ut?

    Forumet ’E-POST’ är stängt för nya ämnen och svar.