Hur byta ut Windows live mail

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 5 år, 10 månader sedan.
Skapare
[email protected]
Åskådare

Använder idag Windows live mail, men det har man slutat uppdatera. Jag tänkte börja använda Mailbird från Fördelszonen.

Hur kan man göra för att överföra alla mina sparade mail alternativt spara dem för senare åtkomst?

Min mailadress [email protected]

Det beror på vilken e-posttjänst som du har använt än så länge, men om det är Telia så har du mycket arbete framför dig inklusive att skaffa en extra e-postadress hos förslagsvis Gmail eller Outlook.com. I våran guide kan du läsa mer om vad du behöver göra.


Olle G
Deltagare

    Windows Live Mail 2012. Använder Bredbandsbolaget och fick meddelandet att ändra SMTPs portnummer till 465 eller

    587 och secure SSL,varefter det är omöjligt att sända utg. e-mail. Får svar ”Servern har oväntat kopplat ifrån anslutningen”, Socket-fel 10053. På alla mina 3 PC, samma svar ! Vad kan detta bero på, vad gör man ? Tacksam för ett snabbt svar.  OBS min e-mail adr är fel, skall vara: [email protected]    Med vänlig hälsning Olle Gy

     

     

     

    Det absolut troligaste är att det någonstans har skrivit in fel information i e-postprogrammet. Det enda jag hittar på deras hemsida är ”Slutar mejladressen på @bredband.net gäller följande smtp-inställningar: använd smtp.bredband.net som utgående e-postserver; använd port 465 eller 587 (krav på kryptering via SSL eller TLS)” vilket jag inte om det kan hjälpa. Det mesta är ju redan sådant som du känner till, möjligtvis med undantag av att TLS tydligen också ska kunna användas.

    När jag kollar upp felkoden ”Socket-fel 10053” hamnar jag uteslutande på olika sätt att förklara att e-postprogrammet skickar fel information till e-postservern så att de inte kan prata med varandra.

    Det kanske har smugit sig in ett mellanslag som inte syns där du skrev in de nya portnumren?

    Forumet ’E-POST’ är stängt för nya ämnen och svar.