Inga å, ä eller ö i Thunderbird 60

Löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 5 år, 4 månader sedan.
Skapare
svala09
Deltagare

Har någon mer haft problem med att Thunderbird 60 inte visar vokalerna å, ä eller ö i inkommande mail?

Om någon känner igen bekymret och kan berätta om en lösning vore det välkommet!

svala09

Det låter som att det handlar om felaktig teckenuppsättning. Går in i menyn Verktyg och välj Inställningar, klicka på fliken Visa följt av fliken Formatering. Klicka sedan på knappen Avancerat längst ut till höger. Om du tittar under Textkodning, vad använder du för textkodning på Utgående e-post respektive Inkommande e-post? Testa att välja Västeuropeisk (ISO-8859-1) i bägge om det är något annat som är valt nu. Sedan klickar du bara OK tills du kommer ut i programmet igen.

Gäller det alla meddelanden eller bara från en eller några personer?


svala09
Deltagare

    Efter vad jag kan se så gäller problemet enbart från några personer, dvs. inte alla mail! Vilket kanske tyder på att resp avsändare inte har korrekt inställningar!

    Tack för hjälpen!

    svala09

     

    Du läste mina tankar. Om de har en annan uppsättning, och därmed skickar ”fel”, måste du ändra till ”samma fel” för att du ska få rätt. Du har dock de vanliga inställningarna om du har Västeuropeisk (ISO-8859-1), så det bästa vore om de ändrade till samma.

    Forumet ’E-POST’ är stängt för nya ämnen och svar.