Installera telia mail.

Inte löst
Detta ämne innehåller 7 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år, 2 månader sedan.
Skapare
user-584806
Åskådare

Jag har bytt dator och kan inte hitta hur jag ska få igång min telia mail adress. Tänkte använda det mail programmet som finns på datorn. På min gamla dator har jag Windows live mail 2012 och där hittar jag inställningarna men här finns ingen liknande funktion.

Om du använder Windows 10 och tänker använda appen E-post så startar du appen, klickar på kugghjulet nere till vänster och väljer Hantera konton. Där klickar du på + Lägg till konto och väljer Annat Konto POP, IMAP. Sedan är det bara att följa anvisningarna. De aktuella serverinställningarna för Telia hittar du här på deras hemsida.


user-584806
Åskådare

    Datorn är ny och har windows 10. Får upp ett meddelande om att kontoinställningar är inaktuella. Har skapat konto men kommer inte till uppgifterna mail in och ut, och resten av uppgifterna.

    Var i processen att lägga till Telia-konto är det som det inte fungerar längre?


    user-584806
    Åskådare

      Konto pop imap och matar in uppgifterna där, trycker på skapa konto, får information konto skapat, strax därefter dyker felmeddelandet upp. Kommer aldrig till något ställe där jag ska lägga in mailin och mailut och portarna.

      Det är möjligt att vi kanske pratar förbi varandra, men hos mig ser det ut så här:

      1. Starta appen och klicka på kugghjulet.

      2. Klicka på Hantera konton.

      3. Klicka på + Lägg till konto.

      4. Klicka på Annat konto POP, IMAP.

      5. Fylla i e-postadress, namn och lösenord.

      Här finns det däremot bara knapparna Logga in och Avbryt, ingenting om att skapa konto.

       

      Vad händer om du klickar på meddelandet att kontoinställningarna är inaktuella?


      user-584806
      Åskådare

        Jag fyller i min e-postadress och mitt namn men var hittar jag lösenordet som ska fyllas i? Har varit inne på telia mina sidor och där finns ett lösenord, tittar jag i min gamla dator är det ett annat lösenord. Det händer inget när jag klickar på felmeddelandet men det dyker upp ett meddelande att kontot behöver kontrolleras när jag tittar på fliken under hantera konton.

        Det ursprungliga lösenordet kom med papperna när du beställde bredbandet, men det kan ha ändrats sedan dess. Ett sätt som brukar fungera att för att testa lösenordet är att försöka logga in på webbmail, fungerar lösenordet där ska det fungera även med ett e-postprogram.

        Forumet ’E-POST’ är stängt för nya ämnen och svar.